Restaurant NOYA in Rotterdam wordt restaurant YANO

Restaurant NOYA in Rotterdam wordt restaurant YANO

Het fine-dining-restaurant NOYA in Rotterdam dat in november dit jaar opent, krijgt een andere naam: YANO. De reden voor de naamswijziging is dat een ander restaurant in Rotterdam zich onder deze naam heeft ingeschreven. 

Foto's: Nanja Valenteyn-Wattimena

Het restaurant dat nu YANO gaat heten, opent haar deuren in november aan de Straatweg in Hillegersberg. Eigenaren zijn Britta en Yuri Wattimena.

De naamswijziging is het gevolg van een bijzondere samenloop van omstandigheden. Yuri Wattimena: “Na de inschrijving bij de Kamer van Koophandel en onze bekendmaking dat we restaurant NOYA gingen openen, bleek dat een andere partij rond hetzelfde moment een restaurant met dezelfde naam in Rotterdam had ingeschreven. Deze partij heeft vervolgens de naam ook als merk geregistreerd, terwijl wij dat nog niet hadden gedaan. Na een gesprek met deze partij en het inwinnen van advies hebben we ervoor gekozen een andere naam te hanteren en dat is restaurant YANO geworden.”

"Deze partij heeft vervolgens de naam ook als merk geregistreerd"

Restaurant YANO

De naam YANO is nog steeds een samenvoeging van Noah en Yara, respectievelijk de zoon en de dochter van Britta en Yuri Wattimena. Britta Wattimena: “Onze kinderen betekenen veel voor ons en we wilden ze heel graag vernoemen in de naam van ons restaurant. Met deze restaurantnaam kan dat alsnog. Inmiddels hebben we ook een aanvraag voor merkregistratie van de naam restaurant YANO ingediend. De social-media-profielen worden aangepast en de nieuwe website is inmiddels in de lucht.”

Opening november 2022

Ondertussen gaan de voorbereidingen in het pand aan de Straatweg 114 in Hillegersberg gestaag door. Yuri Wattimena: “We hebben er heel veel zin in en we kunnen niet wachten om de deuren te openen. Het restaurant is al voor een groot deel leeggehaald en voor zover nodig gestript en binnenkort kunnen we met verbouwen beginnen. Mede in verband met de levertijden van meubilair verwachten we dat we in november 2022 open kunnen gaan. Op onze socials en de website houden we onze volgers op de hoogte van de planning en van het moment waarop we de reserveringslijnen open kunnen zetten. Overigens zoeken we voor ons team nog medewerkers. We zoeken onder andere een sommelier, een bedieningsmedewerker, een chef de partie en afwassers.”

"We hebben er heel veel zin in!"

Fine dining zonder grenzen

Eerder maakte het echtpaar Wattimena bekend dat hun restaurant een toegankelijk fine-dining-restaurant wordt met een wereldse kookstijl zonder grenzen, waarbij de gast ook wat kan proeven van de Molukse afkomst van Yuri. Het interieur, ontworpen door Jeroen Smeele van SMEELE Design, wordt elegant en ingetogen in de stijl van ‘Japandi’, dat een mix is van Japanse en Scandinavische invloeden.

Over Britta en Yuri Wattimena

Britta (33) en Yuri (39) Wattimena hebben ruime ervaring opgedaan bij Rotterdamse toprestaurants. Britta werkte als gastvrouw bij sterrenrestaurants als FG Restaurant, Food Labs by François Geurds en Amarone. Het afgelopen half jaar bekwaamde ze zich bij kaasspeciaalzaak De Kaashoeve in Rotterdam verder in de wereld van kaas.

Yuri heeft FG Restaurant, Food Labs by François Geurds, Amarone en The Millèn op zijn cv staan, waar hij bij de laatste drie als sous-chef werkte.

Artikel delen