In het hart van de Amsterdamse Pijp is onlangs Restaurant Salut geopend, een all-day café met een uitgesproken Franse en mediterrane inslag. De zaak is opgericht door Bas Noorman (27), Lowie Jansen (27) en Joris Keizer (28), die eerder samenwerkten aan restaurant Bisous. Gasten kunnen bij Salut terecht van de vroege ochtend tot laat in de avond, van een verse croissant met koffie op het terras tot cocktails na het diner. De sfeer verandert mee met het moment van de dag: na het diner dimt het licht en neemt de muziek het ritme over.
De menukaart is informeel maar verfijnd, met gerechten als steak met pepersaus en frites, Moules Pastis met beurre blanc en Pasta Diavola. Chef Matthew Neve, die eerder werkte in diverse toprestaurants, benadrukt het belang van kwaliteit en dagverse producten: “Ik heb niet één bepaalde specialiteit, zolang het maar lekker en kwalitatief goed is en de gasten het naar hun zin hebben”, aldus Neve.
Het interieur van Salut is ontworpen door de Belgische designstudio JPMeyer&Co van Jean-Philippe Demeyer. Het resultaat is een kleurrijk en glamoureus geheel, met duidelijke verwijzingen naar Parijse elegantie en geel als opvallende hoofdkleur. “Met Salut wilden we een vrolijk, gedurfd ontwerp omarmen dat speels en persoonlijk aanvoelt”, zegt Demeyer.
Met Salut willen de drie jonge ondernemers een toegankelijke plek bieden waar gastvrijheid, sfeer en kwaliteit samenkomen. “Bij Salut geniet je van het goede leven, in een setting met Parijse charme en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding”, aldus Keizer.