Bisous opent in Amsterdam: ode aan Parijse haute couture-restaurants

Bisous restaurant in Amsterdam

Bisous opent in Amsterdam: ode aan Parijse haute couture-restaurants

Restaurant Bisous opende begin mei haar deuren aan de Albert Cuypstraat in Amsterdam. Deze nieuwe bar-restaurantformule is de creatie van ondernemers Bas Noorman en Lowie Jansen. Bisous (kusjes in het Frans) brengt een ode aan de Parijse haute couture-restaurants. De menukaart is een samensmelting van de Franse en Zeeuwse gastronomie.

Foto's: RVDA

Eigenaren Bas Noorman en Lowie Jansen: "Het idee voor Bisous kwam voort uit het gemis van een restaurant waar je meerdere keren per week kan komen. Bij ons kun je zowel uitgebreid dineren en lekker blijven hangen, als pas later op de avond aanschuiven voor cocktails aan de bar. Daarom vind je op de menukaart ook een ruime selectie van barvriendelijke aperitiefgerechten zoals toast kannibaal, oesters, kaviaar en crudité."

*De tekst gaat verder onder de foto's

3 - Restaurant Bisous - Amsterdam
1 - Restaurant Bisous - Amsterdam - Lang 4 - Restaurant Bisous - Amsterdam - Lang

 

Zeeuwse gastronomie

De menukaart is een afspiegeling van Jansens roots. Hij groeide op in het restaurant van zijn ouders: Auberge des Moules in het Zeeuws-Vlaamse Philippine. Net als in deze keuken werken ze bij Bisous enkel met seizoensgebonden ingrediënten en klassieke kooktechnieken. Op de menukaart staan klassieke gerechten zoals: steak au poivre concassé, kreeft, bouillabaisse, kokkels in pastis en zeebaars. Wat betreft desserts kunnen gasten een coupe colonel of een dame blanche verwachten. Bisous biedt een uitgebreide wijnkaart aan, variërend van huiswijnen tot exclusieve selecties. De wijnen zijn zorgvuldig samengesteld door sommelier en mede-eigenaar Jansen.

*De tekst gaat verder onder de foto's

6 - Restaurant Bisous - Amsterdam - Lang 8 - Restaurant Bisous - Amsterdam - Lang

 

Glamour, intimiteit en een portie sexiness

Het interieur van Bisous is te omschrijven met de woorden: glamour, intimiteit en een portie sexiness. De Belgische designstudio JPDEMEYER&CO van Jean-Philippe Demeyer tekende voor Bisous’ interieur. De hoofdtinten zijn dieprood, goud, crème en roze. Bisous is een gesamtkunstwerk waar de inspiratie voor het ontwerp begon met drie ramen in Amsterdamse stijl die nog van origine aanwezig waren in het pand.

De aankleding in de vorm van objecten en kunst variëren van de in Vlaanderen handgeweven twist op Mondriaan-stof waarmee de muren en het plafond bekleed zijn, tot en met de grote lampen in de vorm van rode lippen aan de wanden die gemaakt zijn door Belgische kunstenaar Wim Depoorter. Het eerste wat opvalt op de bar zijn de handgeblazen glazen lampen in een scala van kleuren. Een verzameling traplopers is gebruikt voor de stoffering van de banken en het tapijt in het restaurant. “We wilden een uitdagend ontwerp creëren wat de tijdgeest en smaak overstijgt, centraal hierbinnen stonden allure en maatwerk. Geen haute couture zoals in mode, maar interior couture", aldus Demeyer.

*De tekst gaat verder onder de foto's

1 - Restaurant Bisous - Amsterdam
5 - Restaurant Bisous - Amsterdam - Lang 2 - Restaurant Bisous - Amsterdam - Lang

 

Muziek bij Bisous

Noorman en Jansen hebben naast gastronomie ook een passie voor muziek. Ze zijn jarenlang actief geweest binnen de Amsterdamse evenementenbranche met concepten zoals Bad Habits, Fleur, Disko, Hush, Tàbú, Oldschooldeephouse & Social Paradise. Muziek is bij Bisous dan ook een belangrijke sfeerfactor. Tijdens het diner versterkt de muziek de ambiance en elke donderdag, vrijdag en zaterdag draaien dj's live vanaf 22.00 uur. 

13 - Restaurant Bisous - Amsterdam - Lang 12 - Restaurant Bisous - Amsterdam - Lang
Artikel delen