Michel Pais en Bram van Es openen Parkzuid in Vondelpark in Amsterdam

Parkzuid

Michel Pais en Bram van Es openen Parkzuid in Vondelpark in Amsterdam

Goed nieuws, Strandzuid in Amsterdam breidt uit met Parkzuid. De zaak opent haar deuren in het populairste park van Amsterdam: het Vondelpark. Parkzuid is gevestigd in het voormalig Filmmuseum. Ondernemers zijn Michel Pais en Bram van Es.

Foto's: Eline Mooij

Strandzuid is inmiddels een bekend begrip in Amsterdam. In de zomer zit het stadsstrand vol met mensen die genieten van de zon, een lekker drankje en goed eten. Het succes van Strandzuid zetten ondernemers Pais en Van Es voort in Parkzuid. Naast dat beide locaties uitzicht hebben op een park (Beatrixpark en Vondelpark) gaat er de nodige aandacht uit naar de kwaliteit van de service, de sfeer, de bar, de keuken en de presentatie van het eten.

Wat staat er op het menu?

Gasten zijn vanaf 10.00 uur ’s ochtends welkom voor het ontbijt. Denk aan chiapap met cacao, amandelmelk, granola en mandarijn of eggs florentine. De lunch bestaat uit een aantal gezonde gerechten, zoals verschillende chopped salads en broodjes. Verder is er ook genoeg keuze uit gerechten die vallen onder de noemer comfort food en guilty pleasures. Denk bijvoorbeeld aan hamburger en pizza’s. Vanaf half maart opent Parkzuid ook ’s avonds haar deuren en breidt het terras uit naar de gehele voorzijde en het bordes van het statige pand. Klaar voor lange, zwoele zomeravonden onder de sterrenhemel van Amsterdam. 

'Het interieur is ruimtelijk en haalt buiten naar binnen'

Buiten naar binnen

Parkzuid zit in het historische Vondelparkpaviljoen: ook wel bekend als het Filmmuseum dat er van 1972 tot 2012 huisde. Het paviljoen is ontworpen door Willem Hamer en tussen 1874 en 1881 gebouwd op het laagste punt van de stad, in het Vondelpark. En dat park is ook binnen te vinden. In de vorm van verschillende tinten groen, het gebruik van hout, veel planten en een moswand. Het interieur is ruimtelijk en haalt buiten naar binnen. Verschillende muren zijn opgesierd door schilderingen of omgedoopt tot posterwand, als link naar de geschiedenis van het Filmmuseum. 

Parkzuid is onderdeel van Unlimited Label en zeven dagen per week geopend vanaf 10.00 uur. Van zondag tot en met donderdag tot 18.00 uur en op vrijdag en zaterdag tot 19.00 uur.

Parkzuid-Eline Mooij-3
Parkzuid-Eline Mooij-2 Parkzuid-Eline Mooij-4
Parkzuid-Eline Mooij-7
Parkzuid-Eline Mooij-6 Parkzuid-Eline Mooij-5
Artikel delen