Motto by Hilton in Rotterdam is open en zo ziet het eruit

Motto by Hilton publieksruimte
Tags: hotel

Motto by Hilton in Rotterdam is open en zo ziet het eruit

In de Stadsdriehoek, een populaire wijk in Rotterdam-Centrum, ligt Motto by Hilton Rotterdam. Het is het eerste Motto by Hilton-hotel in Nederland en in Europa. Het hotel is volledig ontworpen volgens de visie van kunststroming De Stijl. In het atrium vind je het in-house-visrestaurant Pesca. Bekijk de foto's en neem een kijkje in dit kunstzinnige hotel.

Foto's: Peter Baas

Van Spaarbank Rotterdam naar hotel

De oude Spaarbank Rotterdam werd omgetoverd tot het nieuwe hotelconcept Motto by Hilton. Het hotel heeft 108 kamers, verschillende gemeenschappelijke ruimtes én een restaurant en bar. Het ontwerp van het hotel is een eerbetoon aan J.J.P. Oud: de architect die Spaarbank Rotterdam ontwierp. Hij was een van de grondleggers van De Stijl. Het hotelontwerp is functioneel, open en eenvoudig. De gebruikte kleuren en materialen zijn geïnspireerd op De Stijl. Hierdoor kreeg Motto by Hilton een "young urban" interieur.

Kamers

Een aantal van de 108 kamers zijn onderling met elkaar verbonden. Hierdoor kun je er meerdere grote kamers van maken. Dankzij de flexibele kamerconfiguratie kunnen kamers worden omgezet van lounge of zitgelegenheid overdag naar een slaapfunctie 's nachts en bieden hiermee ultieme flexibiliteit. Rotterdam staat bekend om de moderne architectuur en met name om de hoogbouw. Daarom kozen de designers voor wanden in de kamers met architectonische iconen in Rotterdam.

Motto by Hilton-Peter Baas-5
Motto by Hilton-Peter Baas-6 Motto by Hilton-Peter Baas-7

Publieke ruimtes

De gemeenschappelijke ruimtes hebben symmetrische en geometrische vormen en worden afgemaakt door grote bouwsculpturen en vintage meubels. Leuk weetje: het vintage meubilair is afkomstig uit de periode waarin het pand werd gebouwd. De bouwsculpturen in de publieke ruimtes zijn gemaakt door Aart van den IJssel. Hij ontwierp de spaardieren voor de gevel en een van de spaardieren is uitgewerkt als centerpiece voor de lobby. Centraal in de Commons vind je een 1,5 meter hoge rode eekhoorn als verwijzing naar de voormalige functie van spaarbank.

Motto by Hilton-Peter Baas-4

Visrestaurant Pesca als eyecatcher

In het grote atrium vind je het in-house-visrestaurant Pesca. Deze plek is de eyecatcher en het kloppende hart van het hotel. In deze ruimte wordt de lokale cultuur en historie vastgelegd door middel van design en het f&b-aanbod. Erboven bevindt zich het indrukwekkende monumentale ovale glazen dak.

Opdrachtgevers voor dit project waren White House Development en Borealis Hotel Group. Bouwkundig architect is Ed de Rooij van Buro deRAB. Interieurbouwers zijn Nijboer voor de kamers en Hekker voor de Motto Commons. Hugo Interieurvormgeving heeft het design gedaan.

PESCA INTERIOR HR-6 PESCA INTERIOR HR-12
Artikel delen