The Dining Room opent in voormalige balkonkamer De Swaen, Oisterwijk

Inrichting The Dining Room

The Dining Room opent in voormalige balkonkamer De Swaen, Oisterwijk

Ondernemers Gerdine en Bart van Hal openden in november 2022 Restaurant The Dining Room in Oisterwijk. Het fine dining-restaurant is gevestigd boven mooR Wining & Dining. De zaak biedt een creatieve moderne keuken die een diepe buiging maakt naar de klassieke Franse cuisine. Verder kan de gast rekenen op een goede prijs-kwaliteitverhouding en gemoedelijke Brabantse gastvrijheid op niveau.  

Voormalige Balkonkamer

The Dining Room biedt plaats aan dertig gasten en is gevestigd op de eerste verdieping in de voormalige Balkonkamer van hotel-restaurant De Swaen, waar in vervlogen tijden besloten diners, proeverijen en vergaderingen werden gehouden. Het is de tweede zaak van Gerdine (48) en Bart van Hal (45), die op de begane grond sinds 2010 mooR Wining & Dining uitbaten, een moderne bistro waar ook plaats is voor een uitgebreide borrel. Het restaurant is een knipoog naar het verleden van De Swaen, waar Bart van Hal tot de sluiting in 2005 de laatste maître d’hôtel was. Dirk Zwerts is culinair verantwoordelijk voor The Dining Room en adviseert de chef van mooR. 

Bourgondische gastvrijheid

Aan de voorkant zorgen maître Wout Wagemakers en gastvrouw Wade Jansen ervoor dat het de gast aan niets ontbreekt. De menukaart bestaat uit een tweewekelijks wisselend menu van vier of vijf gangen. Daarnaast is er ’s middags een tweegangenlunchmenu verkrijgbaar, dat indien gewenst binnen 45 minuten geserveerd kan worden. Aanvullend is een gerecht met ganzenlever en een selectie Europese kazen verkrijgbaar.

*Tekst gaat verder onder de foto.

The Dining Room interieur-1

Wijnkamer en chef’s table

Bij het hedendaagse interieur is gebruikgemaakt van rustige kleuren en een visgraatvloer. De met stof beklede stoelen en tafels zijn ingedekt met linnen en glanzend bestek.

Eyecatchers zijn de kunst aan de muren en de grote lamp met glazen bollen. Een extra attractie is de naast de gedeeltelijk open keuken gelegen wijnkamer die tevens dienst doet als chef’s table. De klassieke lambrisering in deze ruimte is een verwijzing naar de voormalige Balkonkamer van De Swaen. Bij warm weer kan er buiten gegeten worden op het terras van het balkon, dat uitzicht biedt over De Lind.

The Dining Room met schilderij Chef de cuisine Dirk Zwerts-1

 

 

Interieur The Dining Room 5
Coquille kabeljauw the Dining Room Langoustine The Dining Room
Artikel delen