The Shift Den Bosch: nieuw horecaconcept met 3 interieurs per dag

The Shift Den Bosch - Jasper Spaargaren en Mark Velu
Tags: design

The Shift Den Bosch: nieuw horecaconcept met 3 interieurs per dag

Jasper Spaargaren en Mark Velu openden 15 oktober The Shift in Den Bosch. Bijzonder is het plantaardige menu en de menu-en decorwissels gedurende de dag. "Veel horecaondernemers kennen de pijn van de daluren wel. Je maakt de hele dag kosten, maar je omzet is beperkt tot slechts een deel van de dag. Wij hebben de oplossing gevonden."

3-in-1 zaak door decorwissels

Om het aanbod beter te laten matchen met de wensen van de bezoeker, maken ze bij The Shift gebruik van menu- en decorwissels. Decorbouw Brandwacht & Meijer (o.a. bekend van Soldaat van Oranje), tekende voor het 3-in-1 interieur.

Elk dagdeel heeft een andere sfeer. ‘s Morgens een ontspannen koffie- & juicebar. ‘s Middags een botanische lunchzaak met flatbreads. En tenslotte een kleurrijk streetfoodconcept in de avond.

The Shift in Den Bosch - interieur 4-1

Iedere dag om 11:30 en 14:30 verandert het interieur. Bewegende muren, panelen die omklappen, zonwering die van kleur verandert, lampen die omhoog vliegen, sloven die van kleur verschieten, boekenkasten die de grond in zakken, een verdwijnende piano, planten die omhoog komen. Zelfs de geur verandert. En dit alles voltrekt zich in 1 minuut. 

The Shift in Den Bosch - interieur 2-1 The Shift in Den Bosch - interieur

Future friendly

The Shift is ervan overtuigd dat het huidige aanbod in de binnensteden niet future friendly genoeg is. Er moet anders met de planeet omgegaan worden en het restaurant wil deze shift versnellen. Daarbij is het bedrijf direct ingericht op schaalbaarheid.

The Shift in Den Bosch - food american

Ondernemers Jasper Spaargaren en Mark Velu: "De hele kaart is volledig plantaardig, het menu overwegend Nutriscore A-B en alles wordt plasticvrij verpakt. Zo minimaliseren we de CO2 uitstoot. Een bewuste, onorthodoxe keuze is om dit niet groot op te spelen en daarmee voor een zo breed mogelijk publiek aantrekkelijk te zijn. The Shift doet daarmee niet aan hokjes: van veganist tot carnivoor, íedereen mag hier komen genieten. In samenwerking met sterren-chef Bram Helleman zijn de gerechten ontwikkeld. Maar wel toegankelijk en betaalbaar. Geloofwaardig omgaan met de groeiende behoefte aan vegetarisch, en zelfs veganistisch, zonder dat je mensen afschrikt."

De ondernemers willen met hun concept bewijzen dat een shift in de manier waarop we omgaan met eten en planeet, aantrekkelijk kan zijn voor iedereen.

The Shift in Den Bosch - Buitenkant 2
Artikel delen