Tivoli Utrecht heropent in 2025 als restaurant, wijnbar, podium en hotel

Union House - Header

Tivoli Utrecht heropent in 2025 als restaurant, wijnbar, podium en hotel

Het voormalige Tivoli-complex aan de Oudegracht in Utrecht heropent in april 2025 als Union House. Dat bestaat uit een podium, restaurant en wijnbar en zal worden geëxploiteerd door Peter-Paul Swijnenburg en Lieke van Herpen van Swijnenburg Hospitality Group, in samenwerking met Stadswaarde. Op dit moment wordt er volop gesloopt en gewerkt aan een interieurontwerp door interieurarchitectenbureau King Kongs. Naast Union House komt er ook een hotel met 46 kamers in het complex. Dat zal worden geëxploiteerd door een andere partij.

‘’Het is een super gaaf project. Ik kan niet wachten tot we volgend jaar de deuren openen en tot die tijd werken we achter de schermen hard om alles in gereedheid te brengen. Van het interieur tot aan wat we daadwerkelijk serveren. Hiervoor zoeken we continu de verbinding met de stad Utrecht en met de seizoenen‘’, vertelt Lieke van Herpen.

*De tekst gaat verder onder de foto

4 - Oud Tivoli wordt Union House

Toegankelijk, puur en echt lekker eten

Het complex heeft een bijzondere geschiedenis en dat zal herkenbaar terugkomen in het interieur. Ook zal de kloostertuin weer zichtbaar worden en blijft het poppodium waar onder andere Prince, Pearl Jam en de Red Hot Chili Peppers hebben opgetreden intact.

‘’Een locatie met een dusdanige geschiedenis verdient een waardige opvolging. Een toegankelijk concept waar de historische gelaagdheid modern wordt toepast. Het restaurant wordt gevestigd op de begane grond van de grote zaal met de voormalige kloostertuin als terras. Op de kaart komen klassieke gerechten met smaken van over de wereld. Toegankelijk, puur en echt lekker eten’’, vertelt Peter-Paul Swijnenburg. ‘’En op het balkon kan je straks met vrienden genieten van een goed glas wijn of een signature cocktail.’’

*De tekst gaat verder onder de foto

2 - Oud Tivoli wordt Union House

Nieuw hotel

Naast Union House vestigt ook een hotel met 46 kamers zich in het voormalig Tivoli complex. De twee huidige kinderopvangorganisaties blijven ook gevestigd in het pand. Samen wordt er weer leven in het pand gebracht en zal het een toonaangevende plek innemen aan de Utrechtse grachten.

Over Swijnenburg

Sinds 2006 organiseert en verzorgt Swijnenburg evenementen. Op Buitenplaats Amerongen, Buitenplaats Sparrendaal (Driebergen-Rijsenburg) en Huis Scherpenzeel vinden ruim 500 zakelijke en particuliere bijeenkomsten per jaar plaats.  Op Buitenplaats Amerongen is ook LIZ Restobar gevestigd. Een eigentijdse restobar waar gasten ontspannen genieten van puur en lekker eten op een bijzondere locatie.

*De tekst gaat verder onder de foto

7 - Oud Tivoli wordt Union House
Lieke van Herpen en Peter-Paul Swijnenburg

Over Stadswaarde

Stadswaarde is een binnenstedelijke vastgoedontwikkelaar. Zij richten zich op ontwikkeling van duurzame, intelligente en aantrekkelijke gebouwen voor wonen, werken en winkelen in binnensteden van de Randstad, Brabantse Stedenrij en Arnhem/Nijmegen.

Artikel delen