Tivoli Utrecht heropent in 2025 als restaurant, wijnbar, podium en hotel

Tivoli Utrecht heropent in 2025 als restaurant, wijnbar, podium en hotel

Het voormalige Tivoli-complex aan de Oudegracht in Utrecht heropent in april 2025 als plek met een podium, restaurant en wijnbar (Union House), geëxploiteerd door Peter-Paul Swijnenburg en Lieke van Herpen van Swijnenburg Hospitality Group. Daarnaast opent Conscious Hotels (nu vier hotels in Amsterdam) een hotel in het pand met 46 kamers. Marco Lemmers is mede-eigenaar van de duurzame hotelketen.

‘’Het is een super gaaf project. Ik kan niet wachten tot we volgend jaar de deuren openen en tot die tijd werken we achter de schermen hard om alles in gereedheid te brengen. Van het interieur tot aan wat we daadwerkelijk serveren. Hiervoor zoeken we continu de verbinding met de stad Utrecht en met de seizoenen‘’, vertelt Lieke van Herpen. Op dit moment wordt er volop gesloopt en gewerkt aan een interieurontwerp door interieurarchitectenbureau King Kongs.

*De tekst gaat verder onder de foto

Heropening-tivoli-nieuwsbrief 4 - Oud Tivoli wordt Union House


Toegankelijk, puur en echt lekker eten

Het complex heeft een bijzondere geschiedenis en dat zal herkenbaar terugkomen in het interieur. Ook zal de kloostertuin weer zichtbaar worden en blijft het poppodium waar onder andere Prince, Pearl Jam en de Red Hot Chili Peppers hebben opgetreden intact.

‘’Een locatie met een dusdanige geschiedenis verdient een waardige opvolging. Een toegankelijk concept waar de historische gelaagdheid modern wordt toepast. Het restaurant wordt gevestigd op de begane grond van de grote zaal met de voormalige kloostertuin als terras. Op de kaart komen klassieke gerechten met smaken van over de wereld. Toegankelijk, puur en echt lekker eten’’, vertelt Peter-Paul Swijnenburg. ‘’En op het balkon kan je straks met vrienden genieten van een goed glas wijn of een signature cocktail.’’

*De tekst gaat verder onder de foto

2 - Oud Tivoli wordt Union House

Nieuw Conscious Hotel

Naast Union House vestigt ook een hotel met 46 kamers zich in het voormalig Tivoli complex. De twee huidige kinderopvangorganisaties blijven ook gevestigd in het pand. Samen wordt er weer leven in het pand gebracht en zal het een toonaangevende plek innemen aan de Utrechtse grachten.

Het Conscious Hotel in Utrecht bestaat uit 46 kamers en een lobby waar buurtbewoners en hotelgasten samenkomen. Ook op deze locatie staat duurzaamheid centraal, de ambitie is dan ook energielabel A+ voor het hotel. Het interieur is samengesteld uit gerecycled en geüpcycled meubilair en ze werken uitsluitend met vegetarische en biologische producten.

Marco Lemmers, medeoprichter en CEO van Conscious Hotels: "We gaan een prachtig eco-sexy boetiekhotel realiseren in dit Utrechtse monument waar de stad trots op zal zijn. Utrecht stond al langere op ons verlanglijstje. Deze bedrijvige en snelgroeiende, duurzame stad met prachtige historische stadskern, is aantrekkelijk voor zowel vrijetijds- als zakelijke gasten. We kijken dan ook uit naar de realisatie en opening komend jaar!" Lees hier meer over de plannen.

 

Conscious-Hotels-boetiekhotel-Utrecht1
Art impressie van het nieuwe Conscious Hotel in Utrecht

Over Conscious Hotels
Conscious Hotels is in 2009 opgericht door Marco Lemmers als eerste en enige duurzame hotelketen in Nederland. Er vallen momenteel vier hotels in Amsterdam onder: Conscious Hotel Museum Square, Conscious Hotel Vondelpark, Conscious Hotel Amsterdam City (The Tire Station) en Conscious Hotel Westerpark. Het Nederlandse investeringsfonds NIPA Capital nam in juni 2022 een belang van 75% in Conscious Hotels. Met de overname van Hotel V in 2023 is de gehele hotelgroep aan het groeien. De ambitie is om het aantal kamers te vervijfvoudigen in Nederland en Europa in 2030.

Over Swijnenburg
Sinds 2006 organiseert en verzorgt Swijnenburg op stijlvolle en hoogwaardige locaties evenementen. Op Buitenplaats Amerongen, Buitenplaats Sparrendaal (Driebergen-Rijsenburg) en Huis Scherpenzeel vinden ruim 500 zakelijke en particuliere bijeenkomsten per jaar plaats. Van congressen, vergaderingen en bedrijfsjubilea tot privéfeesten en huwelijken. Op Buitenplaats Amerongen is ook LIZ Restobar gevestigd. Een eigentijdse restobar waar gasten ontspannen genieten van puur en lekker eten op een bijzondere locatie. 

Over Stadswaarde
Stadswaarde is een binnenstedelijk vastgoedontwikkelaar die zich richt op de ontwikkeling van intelligente en aantrekkelijke gebouwen voor duurzame, gezonde en leefbare binnensteden van de Randstad, Brabantse Stedenrij en Arnhem/Nijmegen. Jeroen Messemaeckers van de Graaff is directeur van Stadswaarde en heeft ruime ervaring in de ontwikkeling van (monumentaal) vastgoed.

Artikel delen