Horeca-opening: restaurant Vigor in Vught

Horeca-opening: restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en sommelier Randy Bouwer, die eerder samenwerkten bij FG** (Rotterdam) en Noble* (Den Bosch) openden in juni VIGOR in Vught. King Kongs ontwierp het design. Bekijk foto's daarvan én van de gerechten onder dit bericht.

 

Het restaurant is te vinden in villa Bleijenburg, een rijksmonument uit de zeventiende eeuw dat in 2016 werd aangekocht door Stichting Groep Zeven, en heeft een aangebouwde serre. Mehdi le Mair van designbureau King Kongs: “Het hart is de keuken. De gewalste blauwstalen platen om de keuken zijn met de hand beschilderd met een speciaal ontworpen lettertype, en daarna alleen nog behandeld met olie. Hierdoor krijgt de keuken een indrukwekkende rauwe en pure uitstraling.”

 

Dromerige beleving

Het principe van deze pure benadering is volgens Le Mair door het hele interieur toegepast. “Daarmee breken we met de heersende glossy en bonte stijl die de interieurs afgelopen jaren domineerden. We zijn aangekomen in een tijdperk waarin we bewuster zijn geworden van onze impact in de wereld. De rest van het interieur is opgebouwd uit lichte en natuurlijke tonen en materialen. De ruimte krijgt bijna een dromerige beleving.” (lees verder onder de rode balk)

Wil je op de hoogte blijven van meer nieuwe horecazaken? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

 

Gastvrijheid die je raakt

Chef Lars Albers en sommelier Randy Bouwer: "Jarenlange ervaring in de top van de Nederlandse gastronomie heeft ons klaargestoomd om te doen wat we écht willen: samen een complete beleving neerzetten voor onze gasten. Met intrigerende gerechten en gastvrijheid die je raakt. Recht in het hart. En vanuit het hart van Vigor bundelen we letterlijk onze krachten in de vorm van een centrale bar, die tegelijkertijd óók de open keuken is. We zijn er klaar voor om nieuwe herinneringen te maken."
 

Kookstijl

Ze vervolgen: "Onze stijl kun je het beste omschrijven als casual fine dining, waarbij we niet te ingewikkeld koken met pure, herkenbare producten. restaurantvigor.nl

Eerder gaven we al een preview van het restaurant.

Foto’s: Horeca in Beeld (interieur) en Bo Blitz (food)
Design: King Kongs

Artikel delen