Visrestaurant Pesca opent haar deuren aan de Botersloot in Rotterdam

Pesca Rotterdam

Visrestaurant Pesca opent haar deuren aan de Botersloot in Rotterdam

Op 9 november openen Sven Sallaerts en Jos de Jong een nieuwe locatie van visrestaurant Pesca aan de Botersloot in het centrum van Rotterdam. Na de opening zal dit de tweede vestiging zijn, het restaurant bevond zich al sinds 2016 aan de Rozengracht in Amsterdam. 

Logische volgende stap 

Als gevolg van een ongekende vraag uit Rotterdam, maar ook de leveringen vanuit het Rotterdamse Schmidt Zeevis, is uitbreiding naar de havenstad de logische volgende stap. “Ik heb wel eens geroepen dat iedereen een Pesca in zijn of haar stad moet kunnen vinden”, zegt De Jong. “Het concept staat inmiddels als een huis en we zijn klaar voor expansie.”

Dankzij groeikapitaal van honderden crowdfunders kan Pesca, na twee bewogen jaren, eindelijk de eerste stappen zetten om de toekomstplannen te verwezenlijken.

Pesca Rotterdam - Sven Sallaerts + Jos de Jong
Eigenaren Pesca, links Sven Sallaerts en rechts Jos de Jong

Terug naar de roots

Met de uitbreiding naar Rotterdam gaat Pesca terug naar ‘roots’. De afgelopen jaren kon het restaurant worden gefinetuned en het concept is klaar om naar Rotterdam uit te breiden. De stad waar het avontuur jaren geleden begon. Sallaerts: "Het is precies een zaak die in Rotterdam nog ontbreekt. We kijken er enorm naar uit om deze stap te maken!"

PESCA INTERIOR HR-12 PESCA INTERIOR HR-9-1

Over Pesca

Pesca heeft een vernieuwende kijk op de beleving van een vismarkt in combinatie met een restaurant, maar heeft ook een uitgekiend HR-beleid; een gedeelte van de winst wordt verdeeld onder het team. Pesca heeft daarnaast een eigen Foundation, hiermee worden doelen gesteund die zich inzetten voor schoon drinkwater, gezonde visbestanden en een plasticvrije oceaan. In het verleden won Pesca de prijs voor Best Hospitality Concept tijdens de Entree Awards.

Pesca Rotterdam 

De locatie bevindt zich op de Botersloot 125, de voormalige Spaarbank, in het centrum van Rotterdam. Het restaurant met een oppervlakte van 400 vierkante meter biedt straks plaats voor 125 couverts.

PESCA INTERIOR HR-17
Artikel delen