Wesley van Haeften opent restaurant Gossler & Florin in Amsterdam

Neo-Brasserie Gossler & Florin - Entree header

Wesley van Haeften opent restaurant Gossler & Florin in Amsterdam

Neo-Brasserie Gossler & Florin is geopend op de plek waar voorheen Daalder Atelier zat, aan de Lindengracht in Amsterdam. Wesley van Haeften presenteert een à la carte menu met internationale klassiekers, die dankzij de moderne kooktechnieken en een innovatieve kookstijl een extra dimensie krijgen.

Foto's: LvFFood

Bourgondisch

Van Haeften: "Ik kom uit een zeer bourgondisch Belgisch gezin. Er werd thuis altijd goed gekookt en we gingen vaak naar restaurants. Al een aantal jaar miste ik een plek in Amsterdam waar ik echt bourgondisch én op niveau kan eten. Met Gossler & Florin hebben we een plek gecreëerd waar je de hele avond kan dineren maar ook gewoon ’s avonds aan de bar kan zitten voor een goed glas wijn of cocktail.”

*De tekst gaat verder onder de foto's

Wijn - Brasserie G_F - fotocredits LvFFood Oesters Brasserie G_F - fotocredits LvFFood

Internationale klassiekers met een twist 

Op de menukaart staan vooral internationale klassiekers met een eigentijdse twist centraal. De risotto wordt geserveerd met verschillende soorten gepofte biet, een foam van geitenkaas en croutons van briochedeeg. Ook de gazpacho wordt behoorlijk op z’n kant gezet. Het gerecht heeft weliswaar alle ingrediënten van deze Spaanse evergreen in zich, maar wordt als salade, verrijkt met feta geserveerd, om vervolgens aan tafel met bouillon te worden overgoten.

De Onglet Béarnaise met een glazuur van zwarte knoflook, een crunch van colombo kruiden, béarnaise uit de kidde, dragon en zoetzure sjalot is een goed voorbeeld waarin het beste van het verleden en het heden samenkomen. Als sides kun je moderne en creatieve versies van bekende gerechten als een Opperdoezer Ronde of caesar salade bestellen.

Van Haeften vindt het belangrijk dat het restaurant op elk moment van de avond toegankelijk is. “Dat je gewoon à la carte kunt eten en je niet meteen een 5-gangenmenu hoeft te bestellen. Sterker nog: we bieden helemaal geen menu’s aan.”

*De tekst gaat verder onder de foto

Opperdoezer Ronde - Brasserie G_F - Fotocredits LvFFood

Wijnen & Cocktails

Bij Gossler & Florin zijn de wijnen net zo prominent aanwezig als de gerechten zelf. Los van de wijnkaart, kan de gast informeren naar Wesley's persoonlijke 'kelderboekje', waarin speciale wijnen staan. In het cafégedeelte van de zaak kan er aan de bar -met uitzicht op de chefs- gegeten worden, maar gasten die enkel voor een glas wijn of een cocktail willen aanschuiven, zijn hier ook welkom. 

*De tekst gaat verder onder de foto's

Clarified Negroni - Brasserie G_F - fotocredits LvFFood Espresso Martini - Brasserie G_F - fotocredits LvFFood


Historische locatie

De locatie van Brasserie G&F heeft een rijke horecageschiedenis die zover teruggaat als de jaren '30. Wat ooit begon als een typische Jordanese kroeg, heeft zich geleidelijk ontwikkeld van jazzcafé tot eetcafé en uiteindelijk het fine dining restaurant Daalder*. De naam 'Gossler & Florin', beide historische munten, verwijst met respect naar de voorganger Daalder.

Wesley van Haeften - LvFFood - Entree header
Wesley van Haeften
Artikel delen