Nieuwe restaurants in Rotterdam: neem een kijkje in deze 21 zaken
De afgelopen maanden openden veel nieuwe restaurants in Rotterdam. Van een all day-restobar en visrestaurant tot smashburgerconcepten en andere vernieuwde horecazaken. Hieronder zetten we 20 nieuwe restaurants op een rij die de moeite waard zijn om te bezoeken.
1. BEAU - juli 2025
Beau opende aan het Stadhuisplein en is een concept van horecaondernemer Marcel Maan, bekend van onder andere Cornelis en Café 't Fust. Het is een all-day restobar: gasten kunnen er terecht voor ontbijt, lunch, borrel en diner. Op de kaart staan Franse klassiekers met een Rotterdamse knipoog, zoals croque-madame, steak met beurre café de Paris en crème brûlée. Het interieur heeft een rustige, Parijse uitstraling met zachte kleuren en materialen, ontworpen om zowel overdag als ’s avonds een ontspannen sfeer te hebben.

2. Bar Glasz - juli 2025
Bar Glasz zit in de jachthaven van Hillegersberg, verscholen achter de groene boeg van Rotterdam. Dit nieuwe concept is een samenwerking van Robin Bravenboer, Merijn Sips en Christiaan Bergers, ondernemers die eerder succes hadden met onder andere River Bar en Bar Bù.
Het diner draait om koken op open vuur met een Frans getinte keuken waar schaaldieren centraal staan. Vanuit elke hoek in het restaurant kijk je uit op de open keuken en de hoek met open vuur waar vrijwel alles op bereid wordt. Het interieur, wat gedaan is door de familie van Bergers, is modern en huiselijk en bevat veel lichte kleuren, met nadruk op natuurlijke materialen die passen bij de havenomgeving.

Foto: Sophia van den Hoek
3. Bar Picar - juni 2025
Op de Schiedamse Vest, met uitzicht op het bruisende Witte de Withstraat, zit Bar Picar. Hier reis je langs de kusten van Spanje, Frankrijk en Italië. Oprichters Sippien Baarsma en Joep van den Bersselaar, bekend van o.a. Ruby Rose in Utrecht, presenteren een mediterraan eet- en drinkconcept met warme en koude gedeelde gerechten, veel vegetarische opties en een ontspannen sfeer zonder vaste gangenvolgorde.
Op de kaart staan oesters, tonijntartaar met stracciatella, gnocchi en sangria. Gasten komen voor een borrel of een gezellige avond met vrienden. Het interieur combineert warme aardetinten als bordeaux en oranje met houten details.

4. 1NUL8 Le Bistro - juni 2025
1NUL8 Le Bistro ligt in Rotterdam-Noord. Fabian Loveriks en Floris van der Sluis ontwikkelden het als moderne Franse bistro als onderdeel van de 1NUL8-familie. Je bent er welkom van ontbijt tot diner: denk aan yoghurtbowls, belegde broodjes, maar ook een borrel met huisgemaakte chips en kaviaar. De inrichting, bedacht door Lotte Faassen, combineert warmte met een toegankelijk design: golvende banken, sculpturen en een marmeren vloer.

5. O Anatolian cafe & bakery - mei 2025
O Anatolian Café & Bakery zit in de centrale hal van museum Fenix, grenzend aan de haven van Rotterdam. Onder leiding van sterrenchef Maksut Aşkar, bekend van het met een Michelinster bekroonde restaurant Neolokal in Istanbul, serveert Anatolische familierecepten. De kaart bestaat o.a. uit köfte, mezze en gerechten zoals lamsvlees en aubergine, aangevuld met versgebakken brood van oude graansoorten uit de eigen bakkerij. Het café is bewust laagdrempelig, bedoeld voor iedereen, of je nu komt voor ontbijt, lunch of een museumbezoek.
6. Lucia - april 2025
In Rotterdam-Noord opende Italiaans restaurant Lucia op de Zaagmolenkade. Het is de nieuwe horecazaak van Loesje Tieleman, bekend van onder meer Louise Petit Restaurant. Chef-kok Johannes Leicher, eerder werkzaam bij restaurant Fred**, leidt de keuken.
De keuken serveert authentieke Italiaanse gerechten zonder poespas; denk aan een tarbot op open vuur, rigatoni alla vodka of pistache-ijs (met een vleugje kaviaar). Het interieur is warm en huiselijk, met romantisch kaarslicht en een chef’s table voor 20 gasten die zicht hebben op de keuken. Lucia voelt meteen vertrouwd: chique in kwaliteit en relaxed in sfeer.

Foto: Studio Cici
7. Bar Dertien - april 2025
Bar Dertien vind je aan de Linker Rottekade in Crooswijk, een plek waar borrelen en lekker eten zonder poespas samenkomen. De eigenaar is Daan Wagner en de keuken is onder leiding van Chef Olmo. De kaart is veelzijdig, maar beperkt. Het menu verandert mee met de seizoenen, maar een aantal klassiekers blijft altijd op de kaart staan, zoals huisgemaakte charcuterie, schelpen uit de houtoven en tartaar. Binnen voelt het industrieel, maar warm, met een bakkersoven met stenen vloer, een grote bar, hout, staal en vintage meubels. Ook is er een zonnig terras voor wie langer wil blijven hangen.
8. Bar Bocht - april 2025
Naast Restaurant Rotonde aan de Goudsesingel is Bar Bocht geopend. Deze veelzijdige bar is een initiatief van dezelfde eigenaren: Birk Heijkants, Jord Coree en Roy Lammers. Het combineert de gezelligheid van een bruine kroeg met de sfeer van een Parijse wijnbar. Overdag kun je er terecht voor koffies, huisgemaakte pastries en seizoenslunches. ’s Avonds staat een wisselende warme barhap op de kaart: een plantaardige maaltijd met brood en salade. Alles tegen een toegankelijke prijs. Het interieur voelt warm en knus, met veel hout, donkere tinten en een uitnodigende bar als middelpunt.

Foto: Ruth Nije Bijvank
9. Stiel - april 2025
In april openden chef-kok Mattia Caso en sommelier/restaurantmanager Wendy Persoon restaurant Stiel in Rotterdam. Hier draait alles om verantwoord werken met producten én mensen. Gasten krijgen een vast menu van €48, waarbij groenten de hoofdrol spelen, aangevuld met zorgvuldig geselecteerd vlees of vis. Wijnen zijn natuurlijk en ambachtelijk geproduceerd en er is veel aandacht voor non-alcoholische pairings. Bijzonder detail: al het keramiek is handgemaakt door de moeder van de chef. De oprichters hebben een sterke achtergrond: Caso werkte eerder als chef bij Vuurtoreneiland (Amsterdam) en Persoon als sommelier en manager bij Renilde (Rotterdam).
10. Musubu - april 2025
Musubu vind je aan de Mauritsweg, hartje centrum Rotterdam, en combineert teishoku (setmenu's) met de gezelligheid van izakaya (à-la-carte-gerechten). In het restaurant willen ze gasten een band met Japan laten voelen en hen laten genieten van waardevolle momenten met hun dierbaren. De chef Makoto Hayashi heeft meer dan dertig jaar ervaring in de Japanse en Franse keuken en in teppanyaki, met meer dan 7 jaar aan internationale ervaring. Op de kaart staan gerechten zoals chicken katsu-sando, yakitori en Miyazaki Wagyu shabu-shabu.
11. Grand Locale - maart 2025
Aan het water in Nieuw Kralingen zit Grand Locale, het is een klassiek Italiaans grand café gecombineerd met moderne Rotterdamse flair. Het concept is de vervolgstap voor de bedenkers van Old Scuola: Marco Zander en Daniël van der Stel. Centraal in de keuken staat een houtoven waar je live de bereiding van Napolitaanse pizza’s, pasta’s en zelfs huisgemaakt ijs ziet. Het interieur is elegant en uitnodigend, met bordeauxrode fluwelen banken, chroomdetails, authentieke tavernetafels en een stijlvol bargedeelte met onder andere huisbieren en cocktails van de tap.

Foto: Studio Unfolded
12. Market Bar Mare - februari 2025
Market Bar Mare opende in het Scheepvaartkwartier en combineert een high-end visbar met een viswinkel in één. Eigenaren Alexander Wuijts en Floris Stock wilden de charme en kwaliteit van viswinkel Schmidt, die verhuisde, terugbrengen met een moderne twist. Gasten kunnen hier nog vis van Schmidt bestellen en afhalen voor thuis. Onder leiding van chef Stefan Winter draait de keuken om hoogwaardige vis, kibbeling en oesters.
De lange, golvende bar valt op en hier heb je interactie met het personeel dat aan de andere kant staat. Het interieur, ontworpen door Dennis Koeslag, straalt rauwe elegantie uit, met beton, staal en een bar van gerecycled plastic.

13. Celest - januari 2025 (tijdelijk gesloten)
In de top van de Zalmhaven opende Celest: een cocktailbar en restaurant ineen. Borrel en dineer op 190 meter hoogte, terwijl je een panoramisch uitzicht hebt over de stad. Het interieur, ontworpen door Doepel Strijkers Architecten, is geïnspireerd op een sciencefictionverhaal over een luchtballonreis naar de maan. Zo zijn er ‘moon pods’, een maanglobe en koele noorderlichtkleuren. In de keuken bereidt Lars Drost (oud-souschef Ciel Bleu**, Amsterdam) fine dining-gerechten met Franse en Japanse invloeden. Exploitant is Magnicity.
Celest is tijdelijk gesloten.
.png?width=926&height=519&name=CELEST-in-Rotterdam%20(14).png)
14. Mai Mai Yakitori - januari 2025
Japans, Zuid-Koreaans, Chinees, Thais: het komt allemaal samen in Mai Mai Yakitori. Dit nieuwe restaurant heeft zoveel verschillende spiesjes op het menu dat je gewoon niet weet wat je moet kiezen. Eigenaren Antonio Hu en Dylan van Ee willen met dit concept de Aziatische eetcultuur naar Nederland brengen, waarbij doordeweeks uit eten gaan net zo normaal is als in het weekend.
15. Box Sociaal - december 2024
Een stukje Australië brachten Alex Than Aye en Yudhi Srinivasan naar de Middellandstraat met all day-bistro Box Sociaal. Het is inmiddels de derde vestiging van de ondernemers, waar je onder andere fried chicken, een stroopwafel-espresso martini en shakshuka proeft. Geen duidelijk thema dus, maar Australië heeft volgens Than Aye en Srinivasan ook geen eigen eetcultuur. Wat ze daarentegen wel heel goed kunnen, is verschillende producten importeren én zich eigen maken. Dat is dus precies wat de heren hier doen!
16. Multi Multi - december 2024
Lunch-café Multi Multi vind je in het Groothandelsgebouw in Rotterdam, waar elke week een nieuw menu op je wacht. Eigenaren Laurence van Bergeijk (bekend van het Vroesenpaviljoen) en Lieke van der Wel (Enough Magazine en OX Space) serveren hier smaakvolle, voedzame lunches. Of je nu kiest voor een warme maaltijd, een frisse salade of een rijkelijk belegd broodje: je kunt je lunch ter plaatse opeten óf meenemen. Hiermee willen Van Bergeijk en Van der Wel elk lunchmoment gezond en vooral lekker maken!

17. DRIPPY'S - november 2024
Burgerzaak Drippy’s is het nieuwste horecaconcept van horecaondernemer Ad Schaap, tv-presentator Kaj Gorgels en Colin Knopper. De eerste locatie opende in november 2024 en is zo succesvol dat er een tweede vestiging is geopend in april 2025. Centraal staat de authentieke smashburger: sappig, smaakvol en geserveerd in verrassende combinaties. In de toekomst hoopt het trio nog meer zaken te openen.

18. Smash - oktober 2024
Nog een horecazaak waar de smashburger centraal staat, is Smash van chef-kok Diego Buik (bekend van Diego’s Burgers en De Duurste Burger ter Wereld). Samen met Ronald Schoonrok opende hij deze nieuwe zaak aan het Schouwburgplein. Buik: “Bij Smash draait het om de basis: versgebakken broodjes, kwalitatief vlees, sauzen en toppings, zonder onnodige extra’s, zoals uitgebreide wijnopties of complexe menu’s.”

Foto: Studio Pursan
19. Rolph's Deli Le Petit Restaurant - oktober 2024
Gastvrouw-sommelier Chantal de Raaf en chef-kok Rolph Hensens transformeerden hun Rolph’s Deli tot een Franse bistro: Le Petit Restaurant. Sinds afgelopen oktober kun je hier dus niet alleen ontbijten en lunchen, maar ook dineren. Hensens: “Het is een bistro-plus met een verfijnde, niet al te ingewikkelde keuken.” Op de wisselende avondkaart staan moderne bistrogerechten, zoals rauw gemarineerde tonijn met sesam en avocado, afgewisseld met klassiekers als salade niçoise, steak tartare, oesters en carpaccio.
.png?width=926&height=519&name=Le-Petit-Restaurant-Rolphs-Deli-Rotterdam%20(5).png)
20. NRC Rotterdam (vernieuwd) in oktober 2024
Niet nieuw, maar wel vernieuwd is NRC Rotterdam van horecaondernemer Herman Hell. Afgelopen oktober heropende de zaak met een compleet nieuw interieur en een shared dining-menukaart. NRC is nu gehuld in warme, rode kleuren die zorgen voor een intieme sfeer. Op het menu wereldse gerechten als de NRC-burger, oesters, ceviche, zeebaars en meer!

21. Franky's Grill - september 2024 (voorheen FG Foodlab)
Sterrenchef François Geurds sloeg eind september met zijn FG Food Labs* een nieuwe weg in. De zaak, die een Michelinster had, werd getransformeerd tot Franky’s Grill. Hier draait alles om soulfood en barbecuegerechten. “Het is een gezellige plek zonder formele poespas. De tijd is gekomen om een nieuwe weg in te slaan”, is te lezen op het Instagramaccount.
Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks:
- De nieuwste trends en ontwikkelingen binnen de Horeca
- Culinaire en interieur inspiratie
- Exclusieve content zoals: artikelen, interviews en ondernemersverhalen