Wijnbar Hemel & Aarde in Utrecht geopend: 'Een zusje van het restaurant'

Wijnbar Hemel & Aarde Utrecht

Wijnbar Hemel & Aarde in Utrecht geopend: 'Een zusje van het restaurant'

Het team van Restaurant Hemel & Aarde in Utrecht heeft een wijnbar geopend naast het restaurant. Voorheen was dit de aperitiefruimte. In de nieuwe wijnbar volgt het team op een nieuwe manier de seizoenen en schenkt wijnen van over de hele wereld. 

In 2023 begint het team van Hemel & Aarde te brainstormen: Wat zouden ze kunnen doen met die extra ruimte naast het restaurant? Een plan dat begon met ‘We maken het gewoon gezellig en zetten er wat goede dozen wijn neer’ veranderde in ongeveer een jaar in: een zusje voor ’t restaurant.

Wijnbar Hemel & Aarde

Wijnbar Hemel & Aarde volgt dezelfde filosofie als het restaurant: een menu met seizoensproducten en een persoonlijke service. Het sommeliersteam ging op zoek naar zowel klassieke wijnen als flessen uit onverwachte wijnregio’s. Op het menu staan de bekende druivensoorten naast hidden gems van kleinere boeren en wijnhuizen. Wat ze verbindt? Het zijn pure en elegante wijnen. De wijnen veranderen met de jaargetijden mee. Net als de bites op de borrelkaart.

*Tekst gaat verder onder foto's.

Interieur-Gerecht-Wijnbar-Hemel-en-Aarde-Utrecht
Wijnbar Hemel & Aarde Utrecht

Borrelen met nieuwe ingrediënten

‘Hemel & Aarde’-chef Rene van der Weijden laat gasten met nieuwe ingrediënten borrelen. Naast de glazen wijn serveert het keukenteam bites als Korean Style zwezerik met een glaze van pepermiso, oesters met koffieponzu, en krokante boerenopleg. Buiten de snacks om komen uit de keuken ook kleine shared-dining gerechten, zoals een rode biet uit de klei met gerookte amandel en de BBQ-prei met romesco.
Artikel delen