Hoe krijg je sfeer in een zaak? 'Niet door zo maar een paar lampen op te hangen'

Moya Den Haag - mmv Victor van Leeuwen

Hoe krijg je sfeer in een zaak? 'Niet door zo maar een paar lampen op te hangen'

Een volle zaak is waar iedere horecaondernemer van droomt. Het ontvangen van gasten in een sfeervolle omgeving met een goed concept is de succesformule! Sfeer is één van de pijlers waar een goed concept op leunt. dEP de Sfeerontwerpers is hét ontwerpbureau gespecialiseerd in het creëren van sfeer middels licht, beeld en geluid en is tevens dé expert op het gebied van elektrotechniek.

Foto: Victor van Leeuwen

Locatie: Restaurant Moya Den Haag

Sfeerontwerp verlichting en geluid en montage: dEP de Sfeerontwerpers

Ontwerpbureau dEP viert dit jaar zijn 35-jarig jubileum en is sinds de start trendsettend en vernieuwend. “Al vanaf het moment dat ik 35 jaar geleden met dEP startte, werk ik vanuit een passie voor verlichting en geluid”, zegt Sam Anders. “Inmiddels bestaat dEP uit een team van vijftig professionals. Zelf ben ik nog steeds volop betrokken. Ik vind in dit vak nog iedere keer uitdagingen die mijn creativiteit prikkelen. Het bedenken en maken van exclusieve en tot de verbeelding sprekende ontwerpen is iets waar ik nog steeds heel blij van word. Samen met Robert ben ik het kloppend ontwerphart van dEP.”

“Maar wij kunnen het zeker niet alleen”, vult Robert Burgstad aan. “De projecten waar wij aan werken zijn in de loop der jaren steeds groter geworden. Wat wij doen kan alleen als je met een vast team werkt dat precies weet wat het doet. Hier ligt ook de kracht van dEP. De loyaliteit van onze medewerkers en de synergie tussen onze expertises is uniek! Wij kunnen een project van A tot Z opleveren (ontwerp, elektra en montage). Hiermee garanderen wij dat het ontwerp feilloos tot leven wordt gebracht en voldoet aan alle wettelijke eisen. Doordat wij werken met een vast team van onder andere engineers en monteurs is ons werkniveau hoog. Wij bouwen de perfecte en meest sfeervolle horecalocaties van Nederland.”

Sfeer

Sam Anders: “Sfeer is het codewoord. Het creëren van een bepaalde sfeer is bepalend voor het concept en de uitstraling van een zaak. Sfeer bepaalt of gasten ergens graag naar binnen gaan en blijven. Sfeer bepaalt de uitstraling van een zaak en sfeer bepaalt uiteindelijk het succes van het volledige concept. Sfeer krijg je niet door zomaar een paar lampen en speakers op te hangen, dit wordt in het bouw- en ontwikkelplan vaak onderschat. Door ons in een vroeg stadium bij de ontwerpplannen te betrekken ben je zeker van het gewenste sfeervolle eindresultaat.”

Voor dEP is goed contact met bestaande en nieuwe klanten erg belangrijk. "Wij weten wat er in de markt speelt en wat er nodig is om de Nederlandse horeca nog sfeervoller te maken. Het direct inschakelen van een specialist is de eerste stap naar een goed, exclusief, sfeervol concept en een volle zaak!"

Meer informatie over dEP

Artikel delen