De signatuurcocktail van Eric van Beek

De signatuurcocktail van Eric van Beek

Bartender Eric van Beek van Bar TwentySeven in Amsterdam hoopt met zijn bijzondere signatuurcocktail een verschil te kunnen maken in de samenleving. Zijn Cariño-cocktail verovert inmiddels heel de wereld. Speciaal voor Entree maakt hij zijn signatuurcocktail. Lees hieronder het interview én recept.

Hij hoopt de wereld een beetje mooier te maken. Bartender Eric van Beek van TwentySeven Hotel in Amsterdam wil met zijn cocktail Cariño echt een statement maken: verbinding in de samenleving. “Iedereen wijst naar elkaar en heeft vooroordelen. Het is niet saamhorig meer. We zouden elkaar meer moeten helpen”, vertelt hij. Van Beek koos de BACARDÍ Legacy-competitie als podium om zijn boodschap over te brengen. Met succes: eind 2017 won hij de Nederlandse finale en van 26 april tot en met 2 mei strijdt hij samen met 34 bartenders uit andere landen om de internationale titel.

Wereldwijde bekendheid
Van Beek bedacht een hele marketingcampagne voor zijn cocktail. Die is namelijk doorslaggevend voor zijn eindscore op de wereldfinale. Hij serveert zijn Cariño op een postkaart met op de achterkant de uitleg over het drankje. Gasten kunnen op die postkaart een persoonlijke boodschap schrijven aan hun familie of vrienden en Van Beek stuurt dat dan op. Op die manier ging de boodschap van de bartender heel de wereld over. Daarnaast reisde Van Beek de afgelopen maanden af naar 9 verschillende landen om daar achter de bar te staan en zijn boodschap uit te dragen. Hij verzorgde wereldwijd workshops, evenementen en seminars. Daarnaast zette hij sociale media actief in. De media is het allemaal niet ontgaan. Hij werd gevraagd voor meerdere (radio)interviews en verhalen in magazines.

Verrassende twist
De Cariño werd bekender en bekender. Naast Bar TwentySeven, zetten ook de Amsterdamse cocktailbars als Pigs and Punch, The Duchess, Bluespoon en Pulitzer Bar de cocktail op de kaart. De cocktail is op basis van punch: een cocktailsoort die staat voor delen met vrienden. Hij bestaat uit rum, citroen, nootmuskaat en vanille. Van Beek gaf er nog een verrassende twist aan dankzij de toevoeging van Griekse yoghurt.  “De cocktail is heel mooi in balans. Rum en vanille gaan namelijk heel goed samen en vanille en yoghurt gaan ook goed samen. Bovendien wordt Griekse yoghurt van een bepaalde bacterie gemaakt waar Bacardi-rum ook van is gemaakt.”

Recept Cariño
Ingrediënten:
50 ml BACARDÍ 8 Anos
30 ml Griekse yoghurt
5 ml Chartreuse Jaune
20 ml vanillesiroop
10 ml vers citroensap

Werkwijze
Shake alle ingrediënten met ijs, schenk uit en fine strain in een glas met een groot ijsblok. Garneer met versgeraspte nootmuskaat.

Update 1 mei: vandaag staat Van Beek samen met 34 andere bartenders vanuit de hele wereld in de grand final van de BACARDÍ Legacy Global Cocktail Competitie 2018 in Mexico.

Artikel delen