5 redenen om jouw burgers te boosten

De Burgerbijbel

5 redenen om jouw burgers te boosten

Burgers zijn booming business voor horecaondernemers: voor meer dan 80% van de restaurantgasten is een burger een favoriet gerecht. Met het oog op het terrasseizoen heeft Vandemoortele Professional alle kennis over burgers gebundeld in de Burger Bijbel. Laat je inspireren door dit gratis 4-delige e-book vol consumenteninzichten, deskundige tips, trends én meer en ontdek hoe ook jij je burgers kunt boosten. Het eerste deel is nu beschikbaar!

1. Burgers zijn big business

Voor 84% van de restaurantgasten zijn burgers hun favoriete gerecht, zo blijkt uit marktonderzoek van het Belgische bureau Buffl. Het is het ideale gerecht om nieuwe gasten aan te trekken én ze hiervoor te laten terugkomen. Uit het onderzoek blijkt ook dat  81% van de restaurantgasten burgers bestellen als ze op het menu staan. Als je je menu vernieuwt, zet er dan eens (meer) burgers op. Hoe meer keuze op het menu, hoe groter de kans dat gasten voor een burger kiezen. 

2. Gourmetburgers zijn snel bereid

Het maken van een gourmetburger kost precies evenveel tijd als een klassieke burger. Maar het levert wél meer inkomsten op. En eindeloze mogelijkheden om je creativiteit als chef te tonen! Aarzel niet en kies de allerbeste ingrediënten, gemaakt voor horecaprofessionals. Met de Banquet d'Or burgerbroodjes stel je de perfecte gourmetburger in een handomdraai samen.

'70% van de gasten heeft een voorkeur voor een speciale burger met een twist'

3. Gourmetburgers zijn gemakkelijk te maken

Meer dan 70% van de restaurantgasten heeft een voorkeur voor een speciale burger met een twist. En dat is snel te organiseren in de keuken. Bak met de burger bijvoorbeeld pancetta mee op de plaat in Risso® Bakken & Braden. Snijd courgette met een mandoline en bak deze slierten ook kort mee. Mozzarella kort laten smelten op de burger en je hebt al een prachtige gourmetburger met een twist. En heb je ooit gehoord van 'smashed burgers'? Ruim een op de vier gasten is er dol op: je kunt er zelfs twee op een broodje serveren voor een extra luxe uitstraling!

4. Je gasten betalen graag meer voor beter

Variatie is het geheime ingrediënt om gasten te laten terugkeren. En minstens zo belangrijk: ze zijn bereid meer te betalen voor goede, gevarieerde bijgerechten zoals knapperige frietjes, gezonde zoete aardappelfrietjes, een goed samengestelde salade, nieuwe krielaardappeltjes, of superzachte aardappelsoesjes. Je bijgerecht kruiden kan ook een groot verschil maken. Denk aan partjes van zoete aardappel met paprika, za'atar om je frietjes van zoete aardappel extra pit te geven, of een Risso vinaigrette voor je salade van wilde kruiden. Wat de favoriete bijgerechten zijn van jouw gasten lees je in deel 1 van de Burger Bijbel.

5. Er is een burger voor iedereen

Bijna iedereen houdt van een goed gemaakte, smakelijke, sappige burger. Het is een allemansvriend die gemakkelijk te bereiden is én winstgevend als je de juiste recepten en ingrediënten kiest. Burgers zijn er voor iedereen: een klassieke burger, de vegan burger, een gourmetburger met twist of een visburger. Breng variatie in je menu, zodat je gasten kunnen kiezen én je alle gasten kunt bedienen.

Laat je inspireren door de Burger Bijbel!

Wil je een burgerpro worden? Download dan nu deel 1 van de gratis Burger Bijbel van Vandemoortele Professional. Het is een vierdelig digitaal magazine vol tips & tricks om van burgers een groot succes te maken in je restaurant.

Download nu het eerste hoofdstuk

 

Artikel delen