Stuur je vega(n) gast op culinaire wereldreis

Stuur je vega(n) gast op culinaire wereldreis

De wereldkeuken is razend populair. Niet zo vreemd, gezien het kleurrijke, trendy en gezonde karakter van veel wereldse specialiteiten. Nu er minder gereisd kan worden, gaan mensen in de horeca op zoek naar nieuwe smaken, kleuren, texturen en culturen. Vooral Mexicaanse, Midden-oosterse en Aziatische gerechten doen het goed. Wist je dat je met deze keukens ook je vegetarische en veganistische gasten heel goed kunt verrassen?

huevos rancheros gold&green vega(n)

Volledig on trend met Tex Mex

Een van de snelst groeiende wereldkeukens is de Texaans-Mexicaanse keuken. Geen wonder, want deze trend sluit aan bij meerdere foodtrends. Zo past een wrap-to-go heel goed bij de behoefte aan all day eating, eten op het moment dat het jou uitkomt. Tex Mex sluit met voedzame ingrediënten als bonen, mais en avocado ook perfect aan bij de behoefte aan gezond eten. Én je maakt het heel makkelijk geschikt voor vegetarische of veganistische gasten.

Wil je inspiratie? Probeer dan eens Chili Sin Carne, een vegetarische variant van de Mexicaanse klassieker chili con carne, een Burrito Bowl (ook perfect voor take away en delivery) of Huevos Rancheros, een heerlijk Mexicaans brunch- of lunchgerecht. Hierin zijn Pulled Oats gebruikt. Dit veelzijdige ingrediënt zit boordevol eiwitten en heeft een lekker stevige bite, waarmee het een perfecte plantaardige vervanger is voor zowel kip, rund- en varkensvlees. Voeg je typisch Mexicaanse kruiden, oliën en smakelijke salsa toe, dan zullen zelfs echte vleesliefhebbers het vlees niet missen!

korean poke bowl gold&greenAzië met een twist

In de Aziatische keuken worden van oudsher veel groenten gebruikt. Wil je graag klassiekers uit de Aziatische keuken serveren, maar wel met je eigen signatuur? Dat kan heel eenvoudig door een paar goede basisingrediënten te gebruiken, en daar met kruiden en inspirerende combinaties een twist aan te geven. Ook hier lenen Pulled Oats zich perfect voor. Maak bijvoorbeeld eens een bloemkool tikka massala, een snelle pad thai of een Koreaanse pokébowl. Die laatste is ook zeer geschikt voor delivery en takeaway.

couscous salad gold&green vega(n)

Het Midden-Oosten en de Mediterranée op je vega(n) menu

Ook de groentekeukens uit het Midden-Oosten en de landen rondom de Middellandse Zee worden steeds populairder. Gerechten uit Libanon, Turkije, Israël, maar ook uit Noord-Afrikaanse landen als Marokko en Tunesië zijn daarom ideaal om je menukaart een werelds tintje te geven. Met opvallende smaken als komijn en munt en met gezonde ingrediënten als kikkererwten en aubergine stuur je jouw gasten echt op culinaire wereldreis. Wil je je gasten een nog rijkere en voedzamere maaltijd aanbieden? Verwerk dan naast groenten ook de eiwitrijke Pulled Oats in je gerechten. Schotel ze bijvoorbeeld een pizza gyros, quinoa tabouleh of een Noord-Afrikaanse warme couscoussalade voor.

Gratis proefbox

Je ziet dat je ook – of misschien wel juíst - zonder vlees en vis je gasten mee kunt nemen op een culinaire ontdekkingsreis. Gebruik een paar goede basisingrediënten en geef via lekkere kruiden en bijzondere combinaties je eigen signatuur aan je gerechten.

Ben je benieuwd naar Pulled Oats als gezond en eiwitrijk basisingrediënt voor je vega(n) gerechten? Vraag dan nu een gratis proefbox aan.

Artikel delen