Horeca-waardige recepten voor deze kerst

Horeca-waardige recepten voor deze kerst

Kerstdiners. Wat gaat het in 2021 worden? Weer traditioneel gourmetten? Misschien het populaire shared dinner? Steeds meer restaurants hanteren tegenwoordig dit hippe concept, dus waarom niet hetzelfde doen met kerst? Met de volgende horeca-waardige recepten zul je met moeite het concept ‘eerlijk zullen we alles delen’ handhaven.

Hoofdgerecht met vlees: een bavette-rollade

Een rollade doet het altijd goed tijdens een kerstdiner. Maar anders dan de standaard kiprollade is deze culinaire bavette-rollade een echt kerstknaller. Met een vulling van truffeltapenade, pistachenoten en peterselie in combinatie met het magere vlees van de koe maak je een feestelijke rollade voor kerst.

Hoofdgerecht met vis: een kabeljauwrollade

Een visrollade als hoofdgerecht maken is niet voor de bangerikken weggelegd, maar als je dapper genoeg bent om het te proberen zullen de eters niets anders dan ‘wow’ uitslaan. Met een vulling van zelfgemaakte paprikapesto (gemaakt van gegrilde rode paprika, knoflook, olie, pijnboompitten en kaas) en een saus van kreeftjes (ingekookte wijn, slagroom en rivierkreeftjes) is deze kabeljauwrollade hét gerecht van de avond. Op deze pagina vind je het recept.

Vega hoofdgerecht: een Veggie Wellington

Nu er steeds meer vegetarische eters komen is het aanbieden van een vega hoofdgerecht gepast. Ook met een vega hoofdgerecht kan worden uitgepakt. Vooral met deze Veggie Wellington. Bekend van de Beef Wellington is er nu een vegetarische variant op dit recept. Ook dit gerecht vereist enige finesse, maar heeft een uitzonderlijk resultaat waar de vegetarische gasten versteld van zullen staan.

Fonduen, steengrillen of zelfs gourmetten

De klassieke shared dining is natuurlijk gourmetten, fonduen, steengrillen en zelf pizza’s maken. De gepaarde gezelligheid die bij gourmetten komt, is moeilijk te overtreffen met de hierboven genoemde recepten. Hoewel deze zeer culinair zijn en niet geschikt zijn voor gourmetten, zijn er genoeg recepten voor gourmet die ook culinaire tintjes hebben. Combineer het met luxe drankjes, zoals cocktails en het diner wordt naar een hoger niveau getild.

Artikel delen