advertorial

Snel en simpel plantaardig op je kaart!

Tags: vega(n)

Snel en simpel plantaardig op je kaart!

In de ene horecazaak zijn plantaardige gerechten al lang geen uitzondering meer, in de andere tent wordt er pas kort voorzichtig geëxperimenteerd met vegan eten. Het assortiment van Meatless Farm maakt plantaardig koken snel en simpel!

plantaardig vegan

Nu de plantaardig keuken een steeds grotere stempel drukt op de menukaart, is het tijd voor een kleine opfrisser: de term vegan is de Engelse naam voor én de afkorting van veganisme. Het is een levensstijl waarbij geen producten worden gebruikt die van dieren afkomstig zijn. Dus geen vlees en vis, maar ook geen melk, eieren, kaas, room, honing, wol en leer. De laatste jaren wint het vegan voedingspatroon flink aan terrein. Dierenwelzijn was voor sommige mensen al lange tijd een reden om over te stappen op een vega(n) menu. Steeds vaker is ook duurzaamheid een belangrijk argument om plantaardig te eten. Met een plantaardig voedingspatroon bespaar je namelijk flink op je ecologische voetafdruk.

Één dag geen vlees

Ferry Kamp van het vegan merk Meatless Farm licht toe: “Wij zijn niet per se pro-vegan of tegen het eten van vlees, maar we geloven in kleine veranderingen. Als je mensen kunt overtuigen om bijvoorbeeld één dag per week het vlees te laten staan, dan heeft dat al grote impact. Brits onderzoek laat zien dat als alle Engelsen een dag per week geen vlees eten, dat gelijk staat aan een dag 16 miljoen auto’s van de straat houden.”

plantaardig fingerfoods

Echt lekker

Om mensen aan te moedigen tot die kleine verandering, is het volgens Kamp belangrijk dat de alternatieven voor vlees écht lekker zijn: “Gelukkig zijn vleesvervangers steeds beter geworden de laatste jaren. Ook wij werken daar continu aan.” Meatless Farm heeft een brede reeks aan plantaardige producten voor de horecaprofessional ontwikkeld, waaronder burgers, gehakt en kipstukjes. Kamp: “Producten die nog niet – zoals veel andere vleesvervangers – voorgekookt of -gegaard zijn en nog niet op smaak zijn gebracht. Chefs kunnen er dus helemaal hun eigen twist aan geven.”

Voor de snacker heeft Meatless Farm vier originele producten ontwikkeld: plantaardige finger foods gebaseerd op Aziatische klassiekers: duckless springrolls, porkless wontons, beefless samosa en porkless gyoza. De snacks kunnen geserveerd worden als voorgerecht, hapje aan de bar, bijgerecht en op de borrelplank – met of zonder dip. Vanuit de vriezer zijn ze in een paar minuten af te bakken in de oven of frituurpan.

Probeer het assortiment van Meatless Farm nu met 35% korting bij Sligro

Artikel delen