Trendy haverburger: verras je gasten met deze 3 recepten

Trendy haverburger: verras je gasten met deze 3 recepten

Haver blijft maar aan populariteit winnen. Niet zo vreemd, want het is een veelzijdig graanproduct. Wist je bijvoorbeeld dat je naast melk en havermoutpap er ook smakelijke burgers van kunt maken? Een duurzaam en vleesvrij alternatief, wat ook bij niet-vegetariërs in de smaak zal vallen! Met deze drie verrassende recepten van Salomon Foodworld voor smaakvolle (vegan) haverburgers maak jij zeker weten indruk op je gasten.

Veganistische en vegetarische gerechten en producten zijn tegenwoordig razend populair. En winnen ieder jaar weer meer aan terrein. Niet zo gek, want ze zijn nu eenmaal een stuk duurzamer en liever voor onze planeet. En ook niet onbelangrijk: vegan eten is ook nog eens goed voor je. Iets waar steeds meer gasten zich bewust van zijn en rekening mee houden als ze buiten de deur eten. En waar jij als horecaondernemer slim aan doet om op in te springen!

Haver wint aan terrein

Haver is een gewild bestandsdeel voor menig vegan of vegetarische gerecht. Logisch, gezien de vele positieve voedingskenmerken die dit traditionele boerengraan bevat. Zo verlaagt haver je cholesterol* en zitten er mineralen en bouwstoffen in. Denk aan vitamine E en K, net als verschillende B-vitaminen**.

 

Vleesvrije burgervariant

Havermelk cappuccino’s en ontbijtbowls met ‘oats’ staan wellicht al bij jou in de zaak op de menukaart. Maar wat te denken van een trendy groene haverburger? Zo bied je je gasten een vleesvrije burger aan, die ook nog eens een aanvulling is op de populaire veggie-varianten.

Power van een (groene) haverburger

De vegan Green Oat Burger van Salomon Foodworld is voor iedereen die van natuurlijk houdt. In deze pattie wordt haver gemengd met spinazie, broccoli en boerenkool. Groentes die bekend staan als echte powerfoods. Dat extra portie groen geeft de pattie een natuurlijke smaakuitstraling en de structuur van de haver zorgt voor een stevige bite. De frisse, licht nootachtige taste van de burger wordt afgetopt met kruiden en knoflook.

Benieuwd hoe je jouw gasten met deze Green Oat Burger kunt verrassen? Salomon heeft een inspirerend en finger licking good online receptenboekje gemaakt met onder andere de haverburgers, zodat je eindeloos kunt variëren. Zoals bijvoorbeeld de 'Happy Day' met perzik, roomkaas en babyspinazie, op een knapperig brioche broodje met vegan saffraan citroen mayonaise. Liefhebbers van Aziatische smaken kunnen genieten van de 'Green & Orange'-variant, met wortel, chilisaus en groene kruiden als basilicum, munt en koriander.

'Antipasti Style'-haverburger

Ook de 'Antipasti Style'-haverburger is met antipasta paprika relish, feta-kaasdip op een bedje van botersla staat in het receptenboek. Genoeg duurzame en vleesvrije burger-alternatieven, wat ook bij niet-vegetariërs in de smaak zal vallen. Nieuwsgierig geworden naar alle recepten met vegetarische burgers? Download hier Salomons exclusieve receptenboekje met twaalf verrassende vleesvrije burgervarianten. Ga ook zelf aan de slag met de recepten en vraag de gratis Try & Buy (exclusief voor de foodsector) aan. Hierin zitten negen verschillende burgers en drie bijpassende broodjes.

 

 

* Referentie zie hier
** Referentie NNDfS, Butt MS, Tahir-Nadeem M, Khan MKI, Shabir R, Butt MS. Oat: unique among the cereals. European Journal of Nutrition. 2008;47(2):68-79.

Artikel delen