Van borrelbox naar feestbox in vijf stappen

Van borrelbox naar feestbox in vijf stappen

Het voorjaar en de zomer staan bol van de feestdagen, vrije dagen en bijzondere evenementen. Mooie momenten om de borrelbox extra in het zonnetje te zetten en er een passend thema aan te verbinden. Met deze vijf stappen haak je met je borrelbox slim in op de actualiteiten én verleid je jouw gasten om zo’n feestbox te bestellen.

borrelbox

Stap 1: Bekijk je kalender (en de komende actualiteiten)

De lente hangt van feestdagen en vrije dagen aan elkaar. Koningsdag is amper voorbij of Bevrijdingsdag, Hemelvaart en Pinksteren staan alweer voor de deur. En als de temperatuur een beetje meewerkt, is dat hét moment waarop mensen genieten van een borrel in de zon en zichzelf verwennen met een borrelbox erbij. (En ook bij slechter weer komen ze graag samen om te eten en te drinken.)

Pak de kalender er dus eens bij en bekijk alle kansen die dit seizoen biedt om je borrelbox onder de aandacht te brengen. Denk daarbij niet alleen aan feestdagen, maar ook aan (sport)evenementen zoals het EK en de Olympische Spelen én feestelijke mijlpalen die je kunt vieren, zoals goed nieuws over coronaversoepelingen, de geboorte van een olifant in de dierentuin in de buurt of de formatie van een nieuw kabinet.

Stap 2: Creatief met feestdagen en mijlpalen

Als je je ‘kans-kalender’ en een overzicht met ideeën hebt, is het tijd om bijpassende borrelboxen te bedenken, met klinkende namen, leuke aankleding en passende inhoud. Hemelvaart en Pinksteren spreken natuurlijk minder tot de verbeelding dan Valentijnsdag, maar ook op deze dagen kun je handig inhaken.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een speciale ‘Lekker Lang Weekend’-box, een special die je vanaf donderdagmiddag t/m maandagmiddag komt bezorgen? Al dan niet gecombineerd met een feestelijke fles van de slijter uit de buurt erbij? Of van een ‘The Winner Shares it All’ box, om samen met vrienden te genieten van het EK? Zo’n box vul je natuurlijk met ‘oranje’: goudkleurige bitterballen en speciale, huisgemaakte saus in de Hollandse kampioenskleur.

Stap 3: Maak (samen) een beleving van je box

Kortom: ga helemaal los met kleuren, aankleding, namen en bijzondere bezorgmanieren. Betrek je team bij dat proces en organiseer een brainstorm waarbij ze alles mogen roepen wat in ze opkomt. Grote kans dat je van je borrelbox zo echt iets bijzonders maakt. Ga tijdens het EK bijvoorbeeld ‘scoren met ballen’ en stel een goede borrelbox samen van de beste bitterballen uit je assortiment (Rundvlees bitterbal van de Bourgondiër, de Leffe stoofvlees bitterbal en de vega variant van Mora bijvoorbeeld). Ook leuk: verbind vriendengroepen met een borrelbox.

Als vijf vrienden of buren (in dezelfde stad) elk in hun eigen huis iets te vieren hebben, kun jij ervoor zorgen dat zij alle vijf dezelfde borrelbox “delen” tijdens hun online bijeenkomst. Jij bezorgt bij alle vijf een eigen box met dezelfde inhoud, zoals de Borrelmaatjes of andere mini snacks. Helemaal leuk als je bij de bezorging een persoonlijke boodschap van de ander overdraagt, op een handgeschreven briefje.

En natuurlijk kun je denken aan toeters, ballonnen, een zelf samengestelde playlist en kleine attentie in je box. Er zijn duizenden mogelijkheden om een beleving van je box te maken: doe wat jij leuk vindt en wat past bij je gasten.

Stap 4: Bereik meer met je borrelbox

Groot voordeel van een bijzondere borrelbox: hij trekt de aandacht. Zeker als je slim inzet op social media en mooi beeld van je box maakt (of laat maken). Zorg voor flyers, zet foto’s en aanbiedingen op de schermen in je zaak, post je box op Facebook en Instagram en maak er iets moois van.

Nog beter: vraag je gasten om een foto van hun borrelmoment te delen, met een hashtag die je zelf bedenkt (dat kan bijvoorbeeld door een leuke boodschap op de doos te schrijven, er een kaartje bij te doen of er op social media om te vragen). Zo krijg je meer bereik met je borrelbox.

Stap 5: Zorg voor een fanbase (die vooruit bestelt)

Weet je al lang van tevoren (dankzij die fijne kalender uit stap 1) dat je een borrelbox gaat verkopen? Zorg er dan voor dat je gasten dat ook weten en dat ze ‘m alvast vooruit kunnen bestellen!

Vraag je gasten om zich in te schrijven voor de volgende themabox of om alvast een box te reserveren, zodat ze verzekerd zijn van hun portie snacks en lekkers. De overtuigingsklassieker ‘op is op’ mag daarbij best een keer vallen. Want een bijzondere borrelbox moet natuurlijk wél bijzonder blijven.

Bestel hier de Borrelbox

Artikel delen