Bresc lanceert kook-videoplatform voor horeca

Bresc lanceert kook-videoplatform voor horeca

Tijdens een pandemie kun je bij de pakken neer gaan zitten of er het beste van maken. Gelukkig is de horeca een creatieve tak, die snel inspeelt op veranderende situaties. Horecagelegenheden worden aangepast, terrassen opnieuw ingedeeld en uiteindelijk gaan we bezorgen of laten we maaltijden afhalen. Een enkeling verkoopt foodboxen en filmt de bereidingswijze, zodat consumenten het thuis zelf kunnen bereiden. Een effectieve methode, die helaas niet voor iedereen is weggelegd. Tot nu toe… Bresc lanceert geheel belangeloos een kookvideoplatform voor de horeca.

Wij filmen je tijdens het bereiden van de maaltijden

Bresc ondersteunt de moderne chef. Normaal doen we dit met onze koelverse producten, zodat de mise-en-place verkort wordt. Dat blijven we uiteraard doen, maar als extra hebben we nu in recordtempo een kookvideoplatform ontwikkeld en een plan opgezet om chefs te filmen als ze hun maaltijden bereiden. Het verkopen van foodboxen wordt hierdoor voor iedere horecaondernemer mogelijk. Foodboxen blijken een prima instrument in deze pandemie. Er is minder werk nodig om ze voor te bereiden, de marge is prima en er kunnen meer klanten bediend worden. Maar niet ieder restaurant heeft een keuken die geschikt is om de bereidingswijze te filmen, laat staan dat ze de apparatuur hebben om te filmen en de kennis in huis om de filmpjes te editen en online te plaatsen. Al deze zaken neemt Bresc uit handen. Het enige wat de ondernemer hoeft te doen, is zich aan te melden. Zijn chef wordt uitgenodigd om zijn maaltijden te komen filmen in de keuken bij Bresc in Werkendam. Daar staat een filmcrew (geheel corona-proof) tot zijn beschikking.

Gratis en zonder enige verplichting

Als het goed gaat met de horeca, dan gaat het goed met Bresc. Daarom is er besloten dat iedere horecaondernemer zich kan aanmelden voor dit initiatief, ook wanneer ze normaliter niet met producten van Bresc werken. Daarnaast geldt er ook geen verplichting om met producten van Bresc tijdens het filmen te koken. Bresc ondersteunt de moderne chef, iedere moderne chef.

Werkwijze van het kookvideoplatform

Het idee is simpel maar effectief. Ondernemers die mee willen doen melden zich aan en krijgen drie uur de tijd om filmpjes op te nemen in de professionele keuken in Werkendam. Die filmpjes worden gereedgemaakt en geplaatst op ikkookthuis.nl. De deelnemende ondernemers kunnen vanaf dat moment starten met het verkopen van foodboxen en zich op die manier onderscheiden in de markt. Daarnaast houden ze feeling met hun klanten en geven ze wat te doen (een leuke avond koken) in tijden dat er niet veel anders te doen is.

Wat vragen we van de deelnemers

Van horecaondernemers die mee willen doen vragen we het volgende:

  • Meld je aan door een mail te sturen, met je telefoonnummer, naar: ikkookthuis@bresc.com.
  • Bepaal één of meerdere gerechten voor in de foodbox(en).
  • Bereid op de zaak je mise-en-place voor.
  • Kom op het afgesproken tijdstip naar Bresc in Werkendam (inclusief mise-en-place).
  • Kook je maaltijden, voorzie ze van commentaar, en wij filmen en monteren.

Eindresultaat

Zijn je gerechten gefilmd, dan plaatsen wij de video’s met jouw logo en adresgegevens op ikkookthuis.nl. Je krijgt van ons visitekaartjes met een QR-code. Stop deze in de foodbox, zodat je klanten uitkomen bij je video’s. Start met de verkoop van de foodboxen en laat gasten een bijzondere avond thuis beleven!

Wil je gratis en vrijblijvend meedoen?

Stuur dan een e-mail naar ikkookthuis@bresc.com en vermeld daarin je naam en telefoonnummer. We nemen dan spoedig contact met je op om een afspraak in te plannen. We bellen op volgorde van binnenkomst.

Artikel delen