Als room maar beter! Chefs testen Flora Plant

Als room maar beter! Chefs testen Flora Plant

Gasten met speciale dieetwensen zijn steeds vaker regel dan uitzondering. Een lactose- of glutenvrije bestelling kan de efficiency in je keuken flink verstoren. Een 100% plantaardige roomvervanger is dan een ideaal alternatief. Maar in hoeverre werkt en smaakt Flora Plant hetzelfde als room? We vroegen professionele chefs om de proef op de som te nemen!

Sense Restaurant* is al jaren overtuigd van Flora Plant

Deze week gaan we op bezoek bij Patron Cuisinier Dennis Middeldorp. Sense Restaurant is gevestigd in een karakteristiek monumentaal pand in de historische binnenstad van 's-Hertogenbosch. Sense is door Michelin in 2020 voor de negende maal bekroond met een ster!

Duurzame ingrediënten, zoveel mogelijk plantaardig

Dennis kookt puur, creatief en verfijnd met alleen de allerbeste producten. Alle gerechten worden volledig in eigen keuken bereid met zo veel mogelijk duurzame en lokale ingrediënten. Groenten spelen hierin een hoofdrol. “Al deze producten komen niet alleen de smaak ten goede, wij willen op deze manier ook bijdragen aan het welzijn van natuur en milieu.”

“Gasten proeven geen verschil wanneer ik Flora gebruik”

Flora Plant sluit naadloos aan bij de filosofie van Sense. De producten worden dan ook al jaren als ondersteunend ingrediënt in de keuken gebruikt. Dennis Middeldorp: “Het mooie is; je kunt zuivel 1-op-1 vervangen met Flora. Het werkt precies hetzelfde en de smaak is goed. Er is nog geen enkele gast die heeft gezegd: Dit smaakt anders. Of ik vind het niet lekker. Sterker nog collega’s van andere Michelinzaken kunnen bijna niet kunnen geloven dat het echt plantaardig is wanneer ze onze gerechten proeven.”

“Normaal gesproken is een alternatief voor room, niet hetzelfde qua smaak en resultaat. Bij Flora Plant is dat écht anders. Je kunt het 1-op-1 vervangen”

Ontbijt-dessert van rijstpudding & blauwe bes

Speciaal voor Flora ontwikkelde chef Dennis een luxe dessert, geïnspireerd op een ontbijtje. Een leuke knipoog om de avond hiermee af te sluiten. De rijstpudding met blauwe bes bestaat uit verschillende elementen. Hierin verwerkt hij Flora Plant 31% door de mousse en wordt er een mooie crumble gemaakt van Flora Ongezouten. “Het liefst wil ik mijn gasten zo breed mogelijk kunnen bedienen, zodat ze altijd kunnen genieten. Ook wanneer zij iets niet mogen eten zoals bijvoorbeeld lactose.” Bekijk de totstandkoming en het feestelijke eindresultaat van het dessert in deze video.

chefs testen flora dennis middelkoop

Download het Flora receptenboekje

Ook benieuwd naar Flora Professional Plant 15% en 31%? Download het receptenboekje, inclusief de receptuur van restaurant Sense* en ervaar het zelf!

Download receptenboekje

Artikel delen