Amstel Hotel & Cyril Lignac openen restaurant

Tags: chef

Amstel Hotel & Cyril Lignac openen restaurant

De Franse Celebrity Chef, tv-ster en kookboeken auteur Cyril Lignac en het legendarische Amstel Hotel, in eigendom van Katara Hospitality, gemanaged door InterContintental Hotels & Resorts, zijn een samenwerking aangegaan om het eerste restaurant van Cyril Lignac te openen buiten Frankrijk, in Nederland.

Van Parijs naar Amsterdam

De geprezen Chef gaat een restaurant openen in het prestigieuze hotel dat uitkijkt over de oevers van de Amstel rivier. Het restaurant, waarvan de opening begin 2022 gepland staat, zal worden gebaseerd op Lignac’s succesvolle zaken in Parijs.

Gevarieerd menu met Franse achytergrond

Aan de gasten zal een gevarieerd menu gepresenteerd worden wat een combinatie zal zijn van Lignac’s Franse achtergrond en internationale indrukken, die hij heeft verzameld gedurende zijn reizen over de wereld. Het nieuwe restaurant zal een moderne twist toevoegen aan het iconische hotel waarmee tegelijkertijd het gedachtegoed in ere wordt gehouden. Dit alles zal in samenwerking gaan met de vooruitstrevende kracht van Katara Hospitality.

De getalenteerde Chef zal een geëvolueerde versie van zijn succesvolle Seafood restaurantconcept introduceren in het hart van Amsterdam.

Samenwerking met Chef Cyril Lignac

“Ik ben verheugd om een nieuw restaurant te mogen openen in deze prachtige stad en in het Amstel. Het is een fantastisch en iconisch hotel dat is gevestigd op een van de mooiste locaties in Amsterdam. De nabijheid van de rivier en de grachten is een geweldige mogelijkheid om een elegante en betoverende ervaring te creëren. Ik ben trots dat ik met mijn moderne culinaire kijk in een historisch gebouw mag bijdragen aan de rijke geschiedenis en het succes van het hotel .” Cyril Lignac.

Al meer dan 150 jaar heeft het Amstel haar authentieke charme weten te behouden welke nu gecombineerd zal worden met een innovatieve culinaire wereld. Deze mooie samenwerking zal het begin zijn van de nieuwe toekomst van het legendarisch Amstel en zal ongetwijfeld de nieuwe modieuze locatie zijn van het Venetië van het Noorden.

Een nieuw hoofdstuk

“Met de komst van Chef Cyril Lignac gaan wij beginnen aan een nieuw hoofdstuk voor het Amstel. Als onderdeel van dit waanzinnige project, zijn wij van plan om een volledige renovatie te realiseren voor het restaurant waar wij nog steeds het gedachtegoed van de ‘Grande Dame’ zullen bewaken. De komst van Cyril Lignac en zijn expertise zullen bijdragen aan de mooie toekomst van het Amstel Hotel”. Rudolf van Dijk

Katara Hospitality

Katara Hospitality loopt al meer dan 50 jaar voorop in de gastvrijheidsindustrie en heeft een portfolio van iconische hotels in Qatar en de belangrijkste internationale wereldsteden, en tegelijkertijd getuige was van een ongekende groei in gastvrijheid projecten van luxueus niveau. Katara Hospitality focust op het investeren in de ontwikkeling van de gastvrijheidsindustrie en het verbeteren van de producten door middel van deze samenwerkingen, die een integraal onderdeel zijn van het verrijken van de ervaring van de gast.

Artikel delen