Kooijman was als conceptontwikkelaar en eerste chef vanaf het begin nauw betrokken bij Judith. “Judith voelt als een creatie waar ik veel liefde in heb gestopt”, zegt hij. “Ik heb met ontzettend veel plezier gebouwd aan het fundament: van het concept tot het menu, de sfeer en het verhaal. Nu is het tijd om dat fundament verder te laten groeien, en dat is bij Bas in uitstekende handen. We kennen elkaar goed vanuit onze tijd in Amsterdam, toen Bas bij Jacobsz werkte en ik bij Bar Alt.”
De nieuwe chef Bas Diepenbroek werkte eerder onder andere bij het Koetshuis, restaurant 1487 en Jacobsz, en was al actief binnen Kasteel Engelenburg. Hij neemt de leiding over met behoud van de filosofie van Judith: een verfijnde keuken met een sterk concept en een verhalende beleving.
“Ik kijk ontzettend uit om verder te werken aan dit prachtige concept,” aldus Diepenbroek. “Thomas heeft een prachtige basis gelegd. Mijn doel is om Judith met nieuwe energie en creativiteit verder te ontwikkelen – en gasten te blijven verrassen met gelaagde smaken, esthetiek en oprechte gastvrijheid.”
Sous-chef Joris Gerrits, met ervaring bij zowel Kasteel Engelenburg als restaurant 1487, blijft een vaste waarde in het keukenteam. Samen vormt het duo de basis voor de verdere uitbouw van Judith als fine dining-bestemming.