Klaar voor het terrasseizoen met nacho en tortilla chips op de kaart

Santa Maria Nacho

Klaar voor het terrasseizoen met nacho en tortilla chips op de kaart

Is jouw borrelkaart klaar voor het terrasseizoen? Mensen kunnen niet wachten om weer samen te komen op het terras. Met nacho en tortilla chips boost je als horecaondernemer je omzet, verdien je meer met upselling, pas je slimme trucjes toe voor snelle upgrades en wordt een menukaart in een handomdraai terrasproof.

Nacho's of tortilla chips?

Nacho's en tortilla chips zijn gefrituurde maïschips met een zachte smaak en knapperige textuur. Ze delen ook dezelfde korte ingrediëntenlijst: maïsmeel, zonnebloemolie en zout. Deze chips zijn glutenvrij en veganistisch, waardoor ze geschikt zijn voor elke gast.

Het meest opvallende verschil tussen nacho's en tortilla chips is de vorm. Met de driehoekige tortilla chip kun je dippen in sauzen, grove salsa scheppen en het is een toevoeging bij pittige stoofschotels. De ronde nacho chips zijn wat dikker, waardoor ze geschikt zijn om te bedekken met kaas, zure room, jalapeños en andere comfort food ingrediënten. 

Veelzijdige chips met goede marges

Met nacho's en tortilla chips maak je gerechten met een lage kostprijs. Je hebt bijvoorbeeld geen dure ingrediënten nodig om een schaal loaded nachos te maken, maar jij als horecaondernemer kan er gemakkelijk zo'n tien euro voor vragen. Met een mooie presentatie is het een Instagrammable gerecht dat meerwaarde biedt voor je gasten.

Meer tips & tricks voor je borrelkaart 

Santa Maria nacho tortilla chips
Verschillende dips om tortillachips in te dippen

3x dips voor succes

Varieer met smaken en kies in plaats van de originele salted tortilla chips, voor Santa Maria Cheese, Chili of BBQ tortilla chips. Mix twee smaken, of laat de gast zelf kiezen. Combineer met de sauzen van Santa Maria en geef er een eigen twist aan.

  • Zure room met een upgrade
    Roer Santa Maria Chilisaus of Sriracha door zure room voor een mooie roze swirl, strooi er verse kruiden overheen of voeg gekarameliseerde uien toe.
  • Cheesy dip
    Gebruik Santa Maria Cheddar Cheese sauce (in nieuwe handige emmer!) als basis en roer er wat chipotle pasta doorheen voor een spicy dip.
  • Salsa fiesta
    Maak een feestje van een basis salsa zoals de Chunky Salsa van Santa Maria (met 80% tomaat!) door er wat gehakte bonen, koriander en bosui aan toe te voegen.

Hier komt de nacho vandaan

In 1943, besloten een paar dames te stoppen voor een laat diner in een Mexicaans restaurant, dicht bij de Amerikaanse grens. De chef, genaamd Ignacio 'Nacho' Anaya besloot te improviseren met wat hij nog had liggen in de keuken. Hij maakte tortilla chips met kaas en jalapeños uit de oven. Hij noemde het "Nachos Especiales" en de rest is geschiedenis. Tortilla chips zijn eigenlijk gefrituurde stukjes tortilla en zo kregen ze hun naam.

Wist je dat 21 oktober de internationale dag van de nacho is? Een mooi moment om op in te springen met jouw nacho's.

Trek in meer?

Vraag de interactieve brochure aan voor extra tips, inspiratie en omzetboosters om je voor te bereiden op het terrasseizoen met nacho’s en tortilla chips!

Aanvragen

Artikel delen