Beste burgers van de Benelux bekend

Beste burgers van de Benelux bekend

Ter Marsch & Co en Vitam Catering Bovag maken beste de beste burgers van de Benelux. Dat maakte de jury (onder leiding van juryvoorzitter Pierre Wind) bekend na de Best Burger Benelux battle in MECC in Maastricht.

Foto's: Rose Mentink

Beste burgers: Gorija en Set Me On Fire

Beste burgersMitch Kramer en Rohini Atwaroe van Ter Marsch & Co uit Amsterdam wonnen met hun Gorija-burger in de categorie Meat Based burger. In de plant based categorie waren Roland en Audrey Biermans van Vitam Catering Bovag uit Bunnik de winnaars, met The Set Me On Fire burger. In beide categoriën serveerden de -in totaal negen- finalisten hun beste burgers (in dertig minuten, achter elkaar) aan de jury, die naast Pierre Wind bestond uit Alexandra Dirand (exportmanager Ballymaloe), Kevin Ross (Ellis Gourmet Burgers), Ron Simpson (Avocado Show) en Yossi Eliyahoo (The Entourage Group). Allemaal kunststukjes, perfect opgebouwd en ware smaakexplosies, oordeelden de kenners. Wind: "Echt, het was puur kicken."

Hoofdprijs voor Aziatische signatuurburger

De ingrediënten van het kleurrijke winnende recept met Aziatische signatuur van Ter Marsch & Co: twee kleine steamsbuns met een patty van Nederlands dry aged rib eye en Japans Wagyu, belegd met een crumble van paarse tortilla’s en nori, in yuzu gepekelde rode ui zoetzure komkommer, mini bok choy en bulgogi pulled pork. De pulled pork gestoofd in een bulgogi marinade met gerookte buikspek stukjes welke zijn gegaard in Mexicaanse rode pepersaus. Witte saus gemaakt op basis van Jarritos limoensap en manuka honing met Japanse roze gember en limoen zest en rode saus op basis van Gochujang paste. Goed voor eeuwige roem én 750 euro aan producten van LA Streetfood.

Burger met thee

Beste burgersEen hoofdprijs die ook naar Roland Biermans en dochter Audrey van Vitam Catering Bovag uit Bunnik ging. Zij beten het spits af in de categorie plant based met hun specialiteit: The Set Me On Fire Burger, een avocadoburger van LA Streetfood met als topping watermeloen gepekeld in soyasaus, daarna gedroogd en gerookt. Dat zorgde voor een tonijnachtige smaak en paste perfect bij de verse geserveerde ice tea. Speciaal gemaakt in samenwerking met een theesommelier. Wind: ‘Thee is de nieuwe wijn!’ Daarmee versloegen ze de andere drie finalisten.

Runner-ups

Beste burgersIn de categorie meat based pakte La Chapelle uit Genk de tweede plaats met de Rollin Stoned Burger, M’n zusje uit Drachten werd derde met De Friesian Burger. Van de plant based-finalisten ging Robbert-Jan de Veen van De Daltons uit Voorthuizen er met het zilver vandoor en won Dr.Plant uit Leeuwarden met The Yellow Cab Burger.

Vakmanschap en passie

Organisatoren LA Streetfood en MECC Maastricht kijken razend enthousiast terug op de Grand Finale. Dat publiek verboden was tijdens de wedstrijd, vanwege de coronamaatregelen, deed niets af aan het vakmanschap, de passie en gedrevenheid van alle deelnemers. Zij haalden alles uit de kast om de jury te imponeren met hun beste burgers en maakten er een echte show van. Bart Mentink van LA Streetfood: ‘Het voelde voor iedereen goed om deze geweldige ondernemers dit podium te bieden. Juist in deze tijden. Het niveau was ongekend hoog. Dit smaakt naar een vervolg.’

 

Artikel delen