[Fotoverslag] Bocuse d'Or in Turijn

[Fotoverslag] Bocuse d'Or in Turijn

Het zit erop! Vandaag streden chef Lars Drost en commis Mike Klaassen tijdens de Europese finale van de Bocuse d’Or in Turijn. Met prachtig resultaat: na 5 uur en 35 minuten koken presenteerde team NL een vegetarisch gerecht met kaas uit de Piëmont en een vleesschaal met Piëmontees rund. Bekijk onderaan dit bericht de foto’s van de dag.

Het was een geweldige dag. De mannen waren vanmorgen om 6.00 uur met het uitladen van de koelbus en het inrichten van de keuken. Daarna volgde het inkopen doen op de beursvloer en startte het koken. Drost en Klaassen hebben een prachtige prestatie geleverd en presenteerden maandag 11 juni om 15:30 hun gerechten aan de jury.

Wereldfinale
Morgen, op dinsdag 12 juni, koken de andere 10 landen en wordt tussen 19:00 en 19:30 bekendgemaakt welke 10 landen naar de Wereldfinale mogen, die plaatsvindt in januari 2019 in Lyon. Afgelopen september won het duo de Nederlandse finale tijdens Gastvrij Rotterdam.

Jongste deelnemers 
Drost en Klaassen vormen dus het team dat Nederland mag vertegenwoordigt in de Europese finale van Bocuse d’Or. Oud-deelnemer Jan Smink heeft ze voor en tijdens de wedstrijd gecoacht en begeleid. De deelname van de twee aan de Europese finale is echt een unieke prestatie te noemen: zij behoren tot de jongste deelnemers van de wedstrijd.

Bocuse d’Or
Deelnemen aan Bocuse d’Or-wedstrijden stelt stevige eisen aan de kandidaten en de producten. De wedstrijd vraagt niet alleen enthousiasme en liefde voor het vak, maar ook kennis, ervaring, professionalisme, een grote inzet en organisatie- en doorzettingsvermogen. Wedstrijddeelnemers krijgen support van Bocuse d’Or Nederland. Deze culinaire wedstrijd, gecreëerd door Paul Bocuse in 1987, vindt om de twee jaar plaats in Lyon, brengt 24 landen samen over 5 continenten. Naast een kookwedstrijd is het ook een avontuur dat chefs wereldwijd samenbrengt en verder begeleidt naar hun hogere ambities. Elke twee jaar (oneven jaartal) gaat Bocuse d’Or Nederland op zoek naar geschikte kandidaten om ons land culinair te vertegenwoordigen. Bocuse d’Or is een internationale zoektocht naar talentvolle chefs en jongeren die geen enkele culinaire uitdaging uit de weg gaan. De wedstrijd om de Bocuse d’Or titel kan gezien worden als de Olympische Spelen onder koks.

Gourmet Expoforum
Ter gelegenheid van het Gourmet Expoforum is het expositiecentrum Oval Lingotto in Turijn voor twee dagen hét mekka van de gastronomie zijn. Deze stad, welbekend om zijn gerenommeerde wijnen en witte truffels en thuisbasis van vooraanstaand culinair erfgoed, is een uitstekende plaats om de beste chefs van Europa te verwelkomen. Het is daarmee de eerste keer in de historie van deze wedstrijd dat de Europese finale wordt gehouden in Zuid-Europa

 
Artikel delen