Brasserie De Kloostertuin in Ijsselstein is het beste leerbedrijf in Utrecht

Beste leerbedrijf 2023: De Kloostertuin

Brasserie De Kloostertuin in Ijsselstein is het beste leerbedrijf in Utrecht

Brasserie de Kloostertuin in Ijsselstein van Jos Epping is verkozen tot Uitblinker 2023, de prijs van ROC Midden Nederland voor het beste leerbedrijf in de regio Utrecht. Tijdens het Uitblinkersgala, dat jaarlijks in de Stadschouwburg plaatsvindt, worden de beste docent, student en leerbedrijf van het jaar verkozen. Elk college van ROC Midden Nederland draagt kandidaten voor. De Kloostertuin, leerbedrijf voor de opleidingen van het Horeca & Toerisme College, kreeg de meeste stemmen. Epping ontving een cheque ter waarde van 2500 euro, te besteden aan een goed doel naar keuze.

Vol trots ontving Epping de award. Hij vond het vooral mooi gewaardeerd te worden voor de jarenlange samenwerking. Hij omschrijft het stagelopen bij zijn bedrijf als: "Niet alleen leren of werken, maar ook plezier hebben met zijn allen.” En dat werkt blijkbaar, want veel studenten blijven graag in dienst na de stage. Over de bestemming van de prijs ging hij goed nadenken. Hij vroeg ook of het bedrag verdeeld kon worden over meerdere doelen.

'Het bedrijf geeft studenten ruimte om te leren'

Goed opleidingsklimaat

Ook directeur van het college uit Nieuwegein, Suzanne Staal, roemt het goede opleidingsklimaat van De Kloostertuin. “Brasserie de Kloostertuin heeft een sterke, heldere visie op het opleiden en begeleiden van studenten in het eigen bedrijf. Dit zie je terug in onder meer stimulerend personeelsbeleid en de begeleiding door de leermeester. Het bedrijf geeft studenten ruimte om te leren. Fouten maken mag! De Kloostertuin maakt hiermee voor studenten het verschil tussen afhaken of doorgaan, tussen slagen of niet slagen."

Artikel delen