Carlo Chantrel nieuwe chef van restaurant Vane in Eindhoven

carlo chantrel restaurant vane eindhoven

Carlo Chantrel nieuwe chef van restaurant Vane in Eindhoven

Met de introductie van de nieuwe Excecutive Chef Carlo Chantrel bij VANE Restaurant in het NH Collection Eindhoven Centre komen lef en ervaring samen. Carlo Chantrel’s kookkunsten zijn vele malen gewaardeerd met de hoogste onderscheiding, de Michelinster. Met zijn positieve energie en creativiteit gaat hij nu de brigade van VANE Restaurant & Skybar leiden.

Chantrel tilt VANE naar hoger niveau

Gastronomie stroomt sinds zijn jeugd door de aderen van Carlo Chantrel. Hij staat voor kwaliteit en smaak zonder afbreuk te doen aan de puurheid van de producten waar hij mee kookt. Zijn ervaring tilt de elegante keuken van VANE naar een hoger niveau, dat rijkt tot ver boven de skyline van Eindhoven. Naast het aantrekken van een nieuwe Excecutive Chef heeft NH Collection Eindhoven Centre ook het 5* Superior schild mogen ontvangen. Het hotel mag zich nu onder de 16 hotels binnen Nederland scharen met een superieure vijfsterren status.

'VANE Restaurant is een logische stap voor mij; het is zo’n bijzondere en unieke plek!'

Gastronomie is een belangrijke pijler voor NH Collection Hotels. Met het aantrekken van Carlo Chantrel verwacht Jeroen Renders, hoteldirecteur van het NH Collection Eindhoven Centre, VANE zowel letterlijk als figuurlijk naar een nog hoger niveau te tillen. Renders bedankt de voormalig Chef Casimir Evens, die sinds de opening van VANE, vijf jaar geleden, een mooie basis heeft neergezet. Carlo Chantrel kijkt uit naar zijn nieuwe werkplek: “VANE Restaurant is een logische stap voor mij; het is zo’n bijzondere en unieke plek! Graag laat ik Eindhoven kennis maken met mijn creatief doordachte en bijzondere smaakcombinaties. Eenvoud en kwaliteit in combinatie met mooie en duurzame producten.”

Superieure onderscheiding

Naast het aantrekken van een sterrenchef heeft het NH Collection Eindhoven Centre ook het het 5* Superior schild ontvangen. Dit betekent dat het hotel zich nu tot de top 16 superieure vijfsterren hotels mag scharen die Nederland rijk is. NH Collection Eindhoven Centre is daarmee het enige hotel in Noord-Brabant met deze status. Het Superior schild dat het hotel heeft verdiend werd uitgereikt door Aad Jonas van Hotelsterren.nl en Peter Kentie, Directeur van Eindhoven365.

Hotelsterren is een initiatief van Koninklijke Horeca Nederland en is lid van Hotelstars Union, de houder van de Europese Hotel Classificatie. Hotels in Europa kunnen 1 tot en met 5 sterren behalen en zich zelfs onderscheiden met de ‘Superior’ status.

restaurant vane eindhoven

Hotelsterren verklaart: ‘Tijdens de audit en kennismaking met Hoteldirecteur Jeroen Renders en Guest Relations manager Melanie Op’t Root hebben zij laten zien dat behalve een mooi hotel met een zeer hoge kwaliteitsbeleving er een enorme bezieling en gedrevenheid onder de medewerkers heerst’,  aldus Jonas. 

Hoteldirecteur Jeroen Renders vervolgt: ‘’Ik ben enorm trots op het gehele hotel team! De 5* Superior classificatie is een mooie upgrade voor ons hotel, maar ook een opsteker voor de stad. We zien een grote behoefte aan kwaliteitsbeleving binnen de horeca in het centrum van Eindhoven. Elke dag gaat het team met volle passie aan de slag om onze gasten een extraordinary service aan te bieden.’’

restaurant vane eindhoven restaurant vane eindhoven

NH Collection Eindhoven Centre

Het 5-sterren Superior hotel NH Collection Eindhoven Centre opende in 2017 haar deuren en bevindt zich midden in het moderne centrum van Eindhoven. Het hotel is gevestigd in de opvallende en lokale bezienswaardigheid de Groene Toren. Het restaurant van het hotel heeft een panoramisch uitzicht over de stad. Het hotel heeft daarnaast ook een rooftop lounge met terras, VANE Skybar.

Artikel delen