Nieuwe chef Café Americain lanceert kaart

Tags: chef

Nieuwe chef Café Americain lanceert kaart

Het Amsterdamse Café Americain lanceerde woensdag een gloednieuw menu van de hand van meesterkok Rudolf Bos.

Bos staat sinds eind februari in de keuken van Café Americain en verwerkte zijn kennis en ervaring in een serie klassieke gerechten met een moderne twist. Van zijn signature dish kalfsborst met zwezerik tot Noordzeetong met seizoensgroenten en van groene asperges met truffelsabayon tot steak tartaar. Proeven en genieten staat hiermee meer dan ooit op de kaart in het Amsterdamse Art Deco restaurant met historische allure.            

Liefde voor klassiek

Rudolf Bos was de afgelopen veertien jaar als chef verbonden aan Brasserie FLO Amsterdam en zijn liefde voor de klassieke Franse keuken is duidelijk terug te zien in zijn menu. Café Americain werkt met twee kaarten, die beiden door Bos volledig zijn vernieuwd. Er is een dagkaart waar gasten de gehele dag gerechten van kunnen bestellen en een aparte lunchkaart met bekende favorieten als club sandwich, Croque-Monsieur en hamburger. In Café Americain wordt gewerkt volgens de principes van Dutch Cuisine, een beweging in de Nederlandse keuken die zich inzet voor het verduurzamen van de voedselconsumptie. Er wordt zoveel mogelijk lokaal en seizoensgebonden ingekocht, waarmee Eden Hotels – waar Café Americain onderdeel van is – pioniert binnen de Nederlandse hotelbranche.

Gastronomisch goed

Bos over zijn nieuwe aanstelling: “Café Americain is een icoon van Amsterdam en ik vind het geweldig om er te koken. In mijn menu combineer ik gerechten die ik in de loop der jaren heb geperfectioneerd met nieuwe, smaakvolle ideeën. Klassiekers met een twist, zoals gasten van mij gewend zijn!” Claire van Campen, general manager van American Hotel Amsterdam: “Café Americain is veel meer dan een restaurant voor hotelgasten, dat is altijd zo geweest. Het is vooral een ontmoetingsplek voor inwoners van de stad. Op onze speciale avonden, met de focus op bijvoorbeeld muziek of literatuur, komen mensen uit de buurt en ver daarbuiten samen genieten. En met Rudolf Bos achter het fornuis zit dat gastronomisch sowieso goed!”

Artikel delen