Chef Jeroen Achtien neemt  Inter Scaldes*** in Kruiningen over

Jeroen Achtien voor Inter Scaldes

Chef Jeroen Achtien neemt  Inter Scaldes*** in Kruiningen over

 Vanaf het najaar neemt tweesterrenchef Jeroen Achtien de exploitatie van Inter Scaldes*** over en is hij tevens de nieuwe chef. Het driesterrenrestaurant Inter Scaldes*** en het luxe bijbehorend boutique hotel maken sinds 1 januari onderdeel uit van Pillows Hotels. Chef Jannis Brevet blijft samen met zijn partner Claudia voorlopig aan het roer staan van het Michelin restaurant en zal daarnaast een adviserende rol vervullen binnen de restaurants van Pillows Hotels.

Het vastgoed is overgenomen door Alex Mulder, eigenaar van investeringsmaatschappij Amerborgh en gaat behoren tot de Pillows Hotels groep. Vanaf medio september dit jaar treedt de nieuwe sterrenchef Jeroen Achtien en zijn vrouw Sanne Achtien aan. Brevet blijft tot eind december betrokken bij Inter Scaldes***. Achtien is thans chef bij hotel Vitznauerhof in Vitznau, Zwitserland, waar hij sinds 2018 onder andere verantwoordelijk is voor Restaurant Sens**. Jeroen en Sanne leerden elkaar kennen op de werkvloer bij Restaurant De Librije*** in Zwolle, waar Achtien ruim acht jaar werkte.

Ideale koppel

Brevet leerde Jeroen en Sanne Achtien vorig jaar zomer kennen en zag direct het ideale koppel in hen. “Na 48 jaar in de keuken te hebben gestaan, waarvan 22 jaar samen met echtgenote Claudia bij Inter Scaldes*** is het mooi om op een hoogtepunt te kunnen stoppen”, aldus Brevet. “Ik zie uit naar nieuwe uitdagingen op het gebied van advisering om zodoende mijn kennis, ervaring en liefde voor het vak te delen met nieuw talent. Waar een deur sluit, gaat een andere weer open”, zegt Brevet. Pillows Hotels heeft de afgelopen vijf jaar uniek talent aan zich weten te binden. Met de advies- en coachingwerkzaamheden voor Pillows Hotels valt voor mij de puzzel perfect in elkaar. Na een mooie carrière met 3 Michelinsterren en 19,5 punten Gault&Millau heb ik het ultieme mogen bereiken en wordt het nu tijd, om mijn kennis over te dragen op de jongere generatie."

'De uitdaging is groot en ik heb veel ideeën over de exploitatie'

Restyling

Na een restyling van zowel het restaurant als het hotel heropent Inter Scaldes*** haar deuren in het najaar met Jeroen en Sanne Achtien aan het roer. Tweesterrenchef Jeroen Achtien, die wordt gezien als één van Europa's grootste opkomende culinaire talenten, heeft veel respect voor Brevet en een tophuis als Inter Scaldes***. “De uitdaging is groot en ik heb veel ideeën over de exploitatie, om samen met Sanne, die kan bogen op ruime hotelervaring in de front-office, een kwalitatief goed concept neer te zetten. Wij voelen, dat de tijd rijp is om voor ons zelf te beginnen.”

Blij met de samenwerking

Loes Dingemans, CEO Pillows Hotels, is blij met de samenwerking met Brevet: “Het opleiden en laten bloeien van jong talent zit in het Pillows DNA. Tot nu toe hebben we prachtige prestaties behaald met onze restaurants en chefs. Zo hebben we in de afgelopen vijf jaar eervolle vermeldingen van Michelin en Gault&Millau mogen ontvangen. Met de kennis en kunde van Jannis Brevet krijgen we de kans om onze restaurants naar een nóg hoger niveau tillen. Wij zijn ontzettend trots om te mogen samenwerken met zowel Jannis  als Jeroen en onze gasten deze fantastische locatie in Zeeland te kunnen bieden.”

45 jaar Michelinster-traditie

Claudia Brevet is vooral heel gelukkig, dat Jeroen en Sanne Achtien de exploitatie van Inter Scaldes*** overnemen. ”Ik zie in hen onszelf, 22 jaar geleden. Het restaurant bestaat dit jaar 55 jaar en kan een instituut genoemd worden met 45 jaar Michelinster-traditie. In 1978 ontving Maartje Boudeling de eerste Michelinster voor Inter Scaldes*** en in 2018 schreef Jannis de derde op zijn naam. Jeroen en Sanne hebben dezelfde ambities en werklust om de kwaliteit van Inter Scaldes*** te waarborgen en deze traditie voort te zetten. Omdat wij door de jaren heen veel vaste gasten om ons heen hebben verzameld, zal ons vertrek met een lach en een traan gepaard gaan. Tot medio september zullen wij zelf nog werkzaam zijn bij Inter Scaldes***, om afscheid te kunnen nemen van onze gasten.”

Artikel delen