Chef Kazakov kookt bij restaurant Wils

Chef Kazakov kookt bij restaurant Wils

Chef Anatoly Kazakov van restaurant Selfie, nummer 65 in The World’s 50 Best Restaurants 2019, kookt op 21 en 22 maart bij restaurant Wils.

Chef Kazakov slaat de handen ineen met chefs Joris Bijdendijk, Erwin Oudijk en Friso van Amerongen. Twee dagen lang koken zij gerechten geïnspireerd op vuur tijdens lunch en diner. 

Anatoly Kazakoz

Chef Kazakov is een van de meest revolutionaire Russische chef ter wereld. Hij begon zijn carrière in gerenommeerde restaurants in Italië. Daarna won hij de ‘Silver Triangle’ wedstrijd in 2012, werd daarmee de ‘Best Young Chef’ en bereikte zes maanden later de finale van de ‘S. Pellegrino Cooking Cup’. Sinds 2014 staat Kazakov aan het roer van restaurant Selfie in Moscow, van de White Rabbit Family. Selfie werd verkozen tot de nummer 65 in The World’s 50 Best Restaurants 2019 – lijst. Sinds 2018 is het restaurant bekroond met vier van de vijf koksmutsjes in de Gault&Millau gids en in datzelfde jaar werd hij verkozen tot ‘Chef van het Jaar’.

Russische producten

De chef is trots op de Russische producten. Zijn stijl kenmerkt zich door eenvoud, elegantie en pure smaken. Traditie en lokale producten worden gecombineerd met moderne technieken. Daarbij is Kazakov een meester in het bereiden van eten op houtskoolovens. Hij houdt van de aromatische smaken en goede textuur die de rook geven.

Rusland is een groot land met een enorme diversiteit aan producten. Een keer per jaar nodigt chef Kazakov al zijn leveranciers uit en praat hij met ze over de seizoenen en beschikbaarheid van producten. Hij onderhoudt een zeer persoonlijke relatie met de boeren die voor zijn restaurant produceren. Kazakov werkt met ongeveer twintig producenten uit heel Rusland. Op het menu van Selfie passeren verschillende Russische regio’s de revue.

 

Artikel delen