Chef Kevin Rothuis van Breezze in Brielle: ‘Voor de kruidenmix van Paul Prudhomme komen gasten terug!’

Kevin Rothuis met kruidenmix van Paul Prudhomme

Chef Kevin Rothuis van Breezze in Brielle: ‘Voor de kruidenmix van Paul Prudhomme komen gasten terug!’

Het geheim zit ‘m in de details. Dat geldt voor alles en dus zeker ook voor de horecakeuken. Chef Kevin Rothuis (40) van het Brielse Breezze tovert met de unieke kruidenmixen van Paul Prudhomme een lach op de gezichten van zijn gasten. Vraag hier een gratis proefpakket aan!

Breeze, aan het Brielse meer, is een ontspannen horecalocatie met een groot terras en een eigen strand. Gasten komen er voor het eten en drinken, de feesten en partijen. “We draaien dit seizoen 72 bruiloften, twee-honderd partijen, twee festivals en vijftig tot zestig bbq’s. Dat is een leuke vorm van sport. Nou, meer topsport - anders houd je het niet vol”, lacht Kevin, die sinds twaalf jaar, samen met zijn vriendin, de eigenaar is van Breezze.

*Tekst gaat verder onder de foto

Breezze_Kruidenmix
Paul Prudhomme Kruidenmix

Vakantie in Mexico

Hoe zorg je ervoor dat je opvalt? Dat je het nét iets anders doet dan de rest? Eén van Kevins troeven is de productlijn van LA Streetfood; importeur van een groothandel in Amerikaanse en Mexicaanse sreetfoodtrends. Met voor hem als absolute uitblinker: de kruidenmixen van Paul Prudhomme die steaks, zalm, gamba’s, kip, frieten en groentes een unieke smaak geven. “Ik werkte daar al op mijn negentiende mee, toen ik nog stage liep in de keuken. Verder zag je die producten nergens. Toen ik een paar jaar geleden op vakantie was in Mexico, en daar op straat heerlijke fajita’s at, kwam ik op het idee om het weer te gebruiken.”

*Tekst gaat verder onder de foto

Breezze_Kruidenmix_Chef_Kevin_Rothuis

* Chef Kevin Rothuis (links) en Dewi Brons, LA Streetfood vertegenwoordiger

Zonder allergenen

Paul Prudhomme was een beroemde Amerikaanse chef en tv-kok met als specialiteit de Creoolse en Cajun-keuken. Op verzoek van zijn gasten ging hij zijn kruiden verkopen. Wat begon als een bedrijfje vanuit een garagebox is nu een internationaal merk. “Het mooie aan zijn kruidenmixen is dat ze puur zijn. Je ruikt het al als je een bus opent. De kruiden- mixen van andere merken bevatten vaak 60-70% zout. In de kruiden van Paul Prudhomme zit nauwelijks zout, de Fajita Magic bevat bijvoorbeeld maar 8% zout. Ze zijn ook zonder allergenen, stabilisatoren of e-nummers, dus iedereen kan het eten.”

*Tekst gaat verder onder het grijze kader

Ontdek de kruidenmixen zelf

Vraag via de onderstaande knop gratis samples aan van Paul Prudhomme!

Klik hier voor gratis samples!

Ook om te experimenteren

Kevin gebruikt de kruidenmixen van de Magic Seasoning Blends-lijn, die in de buurt van New Orleans wordt geproduceerd: Fajita Magic, Barbecue Magic, Sea Food Magic, Vegetable Magic, etc.

‘Je ruikt het al als je een bus opent: deze mixen zijn puur'

“Zijn kruiden fleuren het gerecht op en geven het een andere dimensie. Subtiel, als je het gedoseerd gebruikt. Ja, we kunnen ze zelf proberen na te maken. Maar ze zijn perfect, dus waarom zou ik dat doen?”

Bij Breezze werken ze er vaak zo mee: na het bereiden van het gerecht, vlak voor het serveren, voegen ze de kruiden toe, zodat de gast een ware smaakbeleving ervaart. “Het kan bij alle toepassingen die je kunt verzinnen. Vis, groenten, vlees. Seafood Magic op varken, bijvoorbeeld. Kan gewoon en is nog lekker ook.”

Duizend porties per twee weken

Hardlopers op de kaart van Breezze zijn de open sandwich kip fajita en de loaded fries met kip fajita. Kevin en zijn drie keukencollega’s laten hiervoor de kippendij 24 uur in de Magic Fajita-mix marineren en daarna langzaam garen. Ze serveren de gerechten met huisgemaakte salsa en chipotle-mayonaise en maken het af met een crumble van gefrituurde ui en nacho’s. “Onze gasten zijn vaak nieuwsgierig naar welke kruiden we gebruiken. Ze proeven dat wij iets unieks serveren én dat het anders smaakt dan wat ze zelf gebruiken.”

Met vijftig zitplaatsen binnen, 250 buiten en vele feesten en partijen gaat er flink wat kip fajita doorheen bij het Brielse horecapaviljoen. “Zeker weten. Gemiddeld wel duizend porties per twee weken!”

Breeze_Brielle_Terras
Terras van horecalocatie Breezze in Brielle
Artikel delen