Coronaproof 10 gangen met virtuele chef G7

Tags: chef

Coronaproof 10 gangen met virtuele chef G7

Bestaat je restaurant twee jaar, kun je je gasten niet trakteren op het beloofde jubileummenu vanwege de coronacrisis. Of toch wel? Restauranthouder Danny Meijers en compagnon chef-kok Rik Opstals van G7 Food & Drinks in Sittard bedachten een plan om tóch een 10 gangendiner op tafel te krijgen bij de gasten thuis inclusief uitleg.

G7 jubileum toch gevierd

“Natuurlijk balen we als een stekker”, vertelt Danny Meijers. “Toen we weer open mochten na de eerste lockdown hebben we het historische Gruizenkerkje naast G7 omgetoverd tot restaurant. Zo konden we toch weer een behoorlijk aantal gasten ‘hemels laten genieten’. Tot 13 oktober de boel opnieuw op slot moest. Dan zakt de moed je even in de schoenen.”

Met de nadruk op even… “Opnieuw tonen we veerkracht”, zegt Meijers. Op 1 november is het precies twee jaar geleden dat G7 de deuren opende in het Gruizenstraatje. Dat jubileum zou in het weekend van 1 november gevierd worden met een groots culinair festijn met maar liefst tien gangen voor de gasten. “We waren al twee maanden volgeboekt. We zijn gaan brainstormen met ons team en ik ben trots dat ik kan mededelen dat ons jubileum tóch gevierd wordt.”

Restaurantcrew bij gasten thuisgerechten g7 food & drinks

Op 30, 31 oktober en 1 november komt het team van G7 letterlijk bij gasten thuis. Speciaal voor de gelegenheid is een exclusieve en interactieve ‘Fine Dining Experience Box’ voor thuis ontwikkeld. “Geen slap aftreksel van wat we normaal doen, maar écht G7. Met een 10-gangen verrassings-thuis-menu met luxe gerechten”, legt chef-kok Opstals uit.

“Niemand hoeft zich zorgen te maken over toestanden in de keuken; we zorgen dat zeven van de tien gerechten zo op tafel kunnen. Voor de overige drie warme gerechten beperken we de handelingen die de mensen zelf moeten verrichten tot het minimum. Veel moeilijker dan iets in de oven zetten of kort opwarmen wordt het niet. Bovendien geef ik persoonlijk uitleg.”

Eenmalig televisiekok

Persoonlijke uitleg van de chef-kok? Hoe dan? “Ik spreek de gasten toe via een filmpje”, lacht Opstals. “Voor één keer ben ik een soort van televisiekok.” En daar blijft het niet bij. Het hele team krijgt een rol. “In de box komt een menu met bij elk gerecht een QR-code. Het is de bedoeling dat de gasten de tablet of laptop op een bijzettafeltje zetten en voor elke gang de QR-code scannen”, zegt Meijers.

“Op het scherm verschijnt ons team dat zo toch aan tafel kan uitleggen wat er is ‘geserveerd’. De beleving moet hetzelfde zijn als in ons échte restaurant.”

Geen gewoon afhaalmenu

G7 heeft zelfs de Italiaanse en Oostenrijkse wijnboeren, van wie het restaurant de wijn schenkt, bereid gevonden om ook een filmpje op te nemen. “Ze vonden het gelukkig een tof idee. Zo kunnen we een digitale culinaire ervaring bieden die uniek is.”

Meijers legt uit dat dat ook de reden is dat er deze keer niet gekozen is voor een ‘gewoon’ afhaalmenu, zoals G7 had tijdens de vorige lockdown. “We hebben toen ervaren dat we zo niet kunnen brengen wat we normaal doen. Wij willen de beleving van een avondje uit brengen, meer dan wat bakjes die je opwarmt. De eerste reacties zijn positief, er zijn al heel wat boxen besteld.”

Ondanks de sluiting van de horeca heeft het personeel van G7; van chef-kok tot afwashulp, het de komende week daarom razend druk. Niet met koken, maar met shinen voor de camera. Opstals lacht: “Dat zal wel even wennen zijn, maar als Gordon Ramsay het kan…”

Artikel delen