advertorial

4 broodtrends en tips voor broodnodig gemak en betere hygiëne en smaak

4 broodtrends en tips voor broodnodig gemak en betere hygiëne en smaak

De wereld verandert en foodtrends waaien vanuit alle windrichtingen deze kant op. In de wereld van brood is dit niet anders. Deze vier belangrijke broodtrends en tips van nu helpen jou als horecaondernemer om het broodnodige onderscheid te blijven creëren in smaak, hygiëne en efficiëntie.

1: Ambachtelijk brood

Of het nu gaat om bier brouwen, koffiebranden of het bakken van brood, overal worden de traditionele productietechnieken in ere hersteld. De gast van nu bestelt liever een broodje zalm op een rustieke snede brood, dan op een wit pistoletje. En mooi meegenomen: de gast wil er extra voor betalen. De pavés van La Lorraine worden gemaakt volgens de ambachtelijke traditie met tarwebloem en zuurdesem. Bovendien krijgen ze de tijd om te rijzen en te rusten voordat ze worden gebakken in een steenoven. Het resultaat? Een artisenaal brood met een typische met bloem bestoven krokante korst en een vochtig en luchtig kruim. Tip: kies voor extra dikke sneden om de artisanale uitstraling helemaal af te maken.

2: Vezels, vezels, vezels

De horecagast van nu kiest steeds vaker voor de gezondere opties op de menukaart. We worden ons steeds bewuster van wat goede voeding is en het belang daarvan. Als we praten over brood, dan zijn vezels hier een belangrijk onderdeel van. Geef de gast dus de optie tussen verschillende soorten brood. Tip: Combineer een vezelrijk brood met een gezonde topping. Ga voor bijvoorbeeld avocado, hummus en tomaat met als mogelijke up-sell een gepocheerd eitje. Of serveer een aantal snedes met een dip bij de borrel. Zo heb je ook tijdens de borreltijd gezondere opties op je menukaart.

3: Ga voor gemak

Het is vaak hollen, vliegen en rennen op piekuren in de keuken. Ga dus waar mogelijk voor gemak en efficiëntie. Dan kun je denken aan een goede mise-en-place en routing, maar ook aan de ingrediënten - en dus ook het brood - die je gebruikt. De Artisan pavé loaves (Forestier en Chasse) van La Lorraine worden voorgesneden geleverd. Niet in de standaard dunne snedes, maar mooie gelijke en ‘dikke’ sneden van 17 mm breed. Omdat ze zijn voorgesneden en in een bakzak zitten, heb je een korte afbaktijd. In amper acht tot tien minuten heb je de geur van versgebakken brood door je horecazaak.

Banner_La Lorraine

4: Hygiëne is top-of-mind

Hygiëne in horecazaken vinden gasten minstens zo belangrijk als de service. In een keuken waar in een week tientallen of wel honderden gerechten worden bereid, is hygiëne dan ook een belangrijk aandachtspunt. Om het brood zo hygiënisch mogelijk te verwarmen is de bakzak een uitkomst. De artisanale broden van La Lorraine worden geleverd in (herbruikbare) bakzakken. Het brood heeft hierdoor geen enkel contact met de oven. En nee, dit zorgt er niet voor dat je geen knapperig brood meer uit de oven krijgt. De geperforeerde bakzak zorgt ervoor dat het brood een knapperige korst krijgt en dat de versgebakken geur en smaak tot wel 24 uur behouden blijven. Win-win!

Op zoek naar nieuwe producten voor op jouw menukaart?

Dan zit je goed gebakken met de producten van Panesco en La Lorraine. Deze producten zijn gemaakt volgens uniek recept en maken het bereiden van maaltijden een stukje gemakkelijker.
 
Via onderstaande button vind je meer informatie en inspiratie om jouw gasten te verrassen met wereldse smaken.
 
Meer informatie
Artikel delen