De Bonte Wever in Assen ontvangt jaarlijks een miljoen (!) gasten: 'Iedereen weet ons te vinden'

Chef Remco Marinus van De Bonte Wever

De Bonte Wever in Assen ontvangt jaarlijks een miljoen (!) gasten: 'Iedereen weet ons te vinden'

Ruim 260 hotelkamers, twee restaurants, een subtropisch zwemparadijs, een bowling: de Bonte Wever in Assen ontvangt jaarlijks een miljoen gasten. Een brede doelgroep vereist een gevarieerd aanbod, weet Remco Marinus, chef van De Bonte Wever. Met de plantaardige producten van Garden Gourmet bedient hij gasten die vegetarisch eten én laat hij anderen de vega(n) keuken proeven.

Doelgroep

Circa 2300 vierkante meter, ruim 260 hotelkamers, twee restaurants, een subtropisch zwemparadijs, een bowling, een fitnesscentrum en meerdere congreszalen en vergaderruimtes. Viersterrenhotel is De Bonte Wever is al decennialang een begrip in Noord-Nederland en daarbuiten, tot over de grens.

Jaarlijks ontvangt De Bonte Wever ruim een miljoen gasten, zowel voor leisure als zakelijke doeleinden. Een zeer gevarieerde gastengroep dus, beaamt executive chef Remco Marinus: “Jonge gezinnen, bruiloften en partijen, pensionado’s, zakelijk publiek dat hier komt voor een congres; iedereen weet ons te vinden.”

*Tekst gaat verder onder de foto's van restaurant De Bonte Wever

Interieur-Restaurant-De-Bonte-Wever

Vegatarische opties

Zo’n brede doelgroep vraagt natuurlijk om een divers aanbod van food & beverage. Daarom worden in beide restaurants – buffetrestaurant Flinck en à la carte-restaurant De Dapper – voor veel vleesgerechten een vegetarische variant aangeboden. “Hoewel de vraag naar plantaardige alternatieven hier wat achterblijft op bijvoorbeeld de Randstad, willen we wel vegetarische opties aanbieden. Bovendien ontvangen we veel overheidsinstanties; zij lopen hierin graag voorop,” aldus Marinus.

Hij noemt wat voorbeelden van vegetarische gerechten die op het menu staan bij De Bonte Wever: “Een vegetarische burger, een pasta met groene groenten en vegan kipstukjes, een vegan kipkerrie en vegan balletjes met een satésaus. Juist omdat onze gasten niet zo bekend zijn met de vegetarische keuken, serveer ik de items altijd precies zoals de tegenhanger mét vlees. Dus: een lekkere saus en goed garnituur. Zo maak ik de producten toepasbaar." En dat werkt: "De gerechten vallen goed in de smaak, we krijgen geregeld complimenten."

*Tekst gaat verder onder de foto's
Buffet-Restaurant-De-Bonte-Wever Groente-Restaurant-De-Bonte-Wever

Over Garden Gourmet

GARDEN GOURMET® gelooft in de kracht en veelzijdigheid van plantaardig. Het merk wil food professionals en consumenten inspireren om meer te variëren met gerechten zonder vlees. Zo kan met elke geserveerde maaltijd het verschil worden gemaakt. Alle producten zijn veelzijdig in gebruik, hebben Nutri-Score A, zijn rijk aan eiwitten en een bron van vezels.

Daarnaast zijn de producten gemaakt met 100% niet-GMO Europees soja-eiwit en tarwegluten. Dit geeft een stevige en veerkrachtige textuur. Probeer het assortiment van GARDEN GOURMET® en laat je verrassen. 100% plantaardig en 100% delicious!

Toffe activiteiten

Garden Gourmet is een favoriet merk voor vegetarische producten van de chef: “Die zijn echt lekker; vooral de vegan balletjes en filet stukjes zijn top. En de prijs is ook mooi. Dat laatste is extra belangrijk voor het buffetrestaurant. Met duurdere producten kun je een hogere prijs vragen voor het gerecht, maar met ons concept werkt dat anders.”

De chefkok heeft samen met Garden Gourmet een aantal toffe activiteiten georganiseerd bij De Bonte Wever: “We hebben de Garden Gourmet Foodtruck hier over de vloer gehad; een grote bus van waaruit alle gasten die dat weekend incheckten gratis een halve Garden Gourmet Burger ontvingen – helemaal aangekleed op een broodje met saus en garnituur. Een dikke hit.” Marinus is blij met dit soort initiatieven: "Ik sta altijd open voor leuke ideeën. En zo laten we samen gasten de goede smaak van vega producten proeven."

Garden-Gourmet-Burger-Vega-Restaurant-De-Bonte-Wever

*Vega burger van restaurant De Bonte Wever met vleesvervanger van Garden Gourmet

Artikel delen