De drie uitschieters: deze horecaondernemingen in Apeldoorn moet je zien

Restaurants Apeldoorn

De drie uitschieters: deze horecaondernemingen in Apeldoorn moet je zien

In de nieuwe rubriek ‘De uitschieters’ licht Entree elke week een aantal hotspots toe in een andere stad. Van restaurants die zijn beloond met een Michelinster tot cafés met een unieke cocktailkaart: dit zijn de restaurants waar je als horecaondernemer eens een kijkje moet nemen. Deze week: Apeldoorn.

Tekst: Nadine Muijt

Sizzles at the Park

Na ruim veertien jaar gevestigd te zijn geweest op de Koninginnelaan, huist fine dining-restaurant Sizzles at the Park tegenwoordig in een monumentaal pand in het centrum van Apeldoorn. Eigenaren zijn Esther en Leon Habers.

Gasten kunnen bij Sizzles at the Park terecht voor een kop koffie, cocktails, lunch en diner. De keuken serveert wereldse gerechten met smaakmakers uit diverse oosterse en Latijns-Amerikaanse eetculturen. Op het menu staan gerechten als eendenborst met soto jus, pandan en knolselderij of zeebaars met spaghetti aioli, gegrilde gamba's, yoghurtcrème en saffraansaus.

Zenith

Fine dining-restaurant Zenith huist sinds eind 2020 aan de rand van het centrum van Apeldoorn. Hiermee is natuurgebied de Veluwe de directe omgeving. Eigenaren zijn chef-kok Joey Stinissen en maître-sommelier Jody de Widt. Beiden hebben veel ervaring opgedaan bij gerenommeerde topzaken. Zo werkte Stinissen voorheen bij restaurant De Swarte Ruijter* in Holten, Pure C** in Cadzand-bad, Librije’s zusje** in Zwolle & restaurant Joelia* in Rotterdam. Jody de Widt deed veel ervaring op bij restaurants als Restaurant De Swarte Ruijter* in Holten, Restaurant De Leest*** in Vaassen en Restaurant De Nederlanden* in Vreeland.

De keuken serveert onder leiding van Stinissen verrassende gerechten. De kookstijl is fris en eigentijds, maar ook herkenbaar. Gasten kunnen kiezen uit verschillende verrassingsmenu’s of à la carte bestellen. Op de kaart staan gerechten als Holstein rund met oester, Belper Knolle en gin of bloemkool met truffel, sherry en ponzu.

Bistro Meester

Dineren in een Parijse sfeer, met linnen gedekte tafels en huisgemaakte gerechten kan sinds augustus 2021 bij Bistro Meester in Apeldoorn. De bistro is een familiebedrijf. Tom Dirksen, zijn zus Nathalie en schoonbroer Steffen Hummel runnen naast Bistro Meester ook het Italiaanse restaurant De Pastazaak die gevestigd zit in dezelfde straat als Bistro Meester.

Tom Dirksen beschrijft Bistro Meester als een klassieke bistro met moderne invloeden. Op de kaart staan veel Franse klassiekers als steak tartaar, gekonfijte eendenbout en boeuf bourguignon. Niet alleen in het menu komen de Franse invloeden terug, maar ook in het interieur wordt dit doorgetrokken. Zo hangen er Franse posters aan de muur en zijn de typische Franse bistrostoeltjes niet te missen.

Artikel delen