Nieuwe restaurants Nijmegen: 5 must-go’s + tips!

Nieuwe restaurants Nijmegen

Nieuwe restaurants Nijmegen: 5 must-go’s + tips!

Elke week zoekt Entree uit welke nieuwe restaurants in Nederland geopend zijn. Deze week is het de beurt aan Nijmegen. Van Spaanse tapasrestaurants tot een beachbar waar sport en eten naadloos samengaan. Hieronder staan vijf nieuwe hotspots + drie tips voor zaken die al even open zijn in de oudste stad van Nederland! 

1. Trafo

Wie had gedacht dat koffie, een restaurant en een club zo goed samen zouden gaan? De eigenaren van Trafo op het NYMA-terrein vonden het een gouden combinatie. Ze creëerden een plek die een culturele broedplaats én een uitvalsbasis voor bezoekers van het NYMA-terrein is. Het restaurant heeft een warme huiskamersfeer en verandert elke zaterdagavond in club Mesh. Ideaal wanneer je na het eten nog een dansje wilt wagen.


2. Tres Tintas

Het nieuwste tapasrestaurant van Nijmegen is Tres Tintas aan het Kelfskenbos. In de zaak staat een kleine bar waar je aan dineert en borrelt. Aan de voorzijde vind je grote vitrines met pintxos: kleine belegde broodjes. Naast de pintxos vind je op de kaart een divers aanbod van andere tapas. “De chef-kok combineert verschillende gerechten uit de Spaanse keuken, gekruid en met een persoonlijke twist. Proef, beleef en geniet. Of zoals ze in Spanje zeggen: prueba, experimenta y disfruta”, is er op de website te lezen. Ondernemer en chef-kok Franchesko Casariego Torres.


3. Braseria Más

We blijven nog even in de Spaanse sferen want ook het nieuwe tapasrestaurant Braseria Más opende aan de Waalkade in Nijmegen. Het is de tweede Braseria Más vestiging na Helmond van ondernemer Björn van der Burg. “Más betekent in het Spaans ‘meer’ en dat is wat we ook willen bieden aan onze gasten”, staat er op de website. Gasten kiezen tussen vlees-, vis-, en vega gerechten die ze al borrelend delen met hun tafelgenoten.


4. Brouwerij Florijn

Bas Neijenhuisen opende bierbrouwerij Florijn in het oude bankgebouw op het Faberplein. De brouwerij zit in het souterrain en in het café proeven gasten de bieren die daar worden gebrouwen. Ook is er een uitgebreide menukaart met streetfood-gerechten die passen bij de bieren. Neijenhuisen runt samen met zijn vrouw horecagroep Fabergroep. Hieronder vallen de horecazaken Café Faber, Toon, Café de Tempelier, Loek, Fresca, Selbachs en The Lobby in Nijmegen.


5. Beachbar Nijmegen (opent binnenkort)

Naast de Honig-toren in Nijmegen opent binnenkort een nieuwe beachbar. Naast drankjes en hapjes kun je hier straks ook terecht voor een potje beachvolleybal, beachtennis en spikeball. Het horecaconcept komt uit de koker van de ondernemers achter BoulesBitesBar met meerdere locaties in Nederland, waaronder Utrecht, Amsterdam en Tilburg.

Entree tipt 3 uitschieters

PAAK Vinyl Bar

PAAK Vinyl Bar aan de Bloemerstraat is dé ‘listening bar’ van Nijmegen. Hier komen locals samen om te borrelen en om hun liefde voor muziek te delen. In het centrum van Nijmegen waren er weinig cafés voor oudere muziekliefhebbers. Zo ontstond het idee voor PAAK Vinyl Bar, een plek waar altijd goede muziek aanstaat. De menukaart is gevarieerd en bevat veel vegetarische gerechten, zoals pizza met zoete aardappel, springrolls met miso-sesamsaus en bloemkoolwings met tahindressing. Eigenaren zijn Menzo Dijkstra, Peter Eschgfäller, Troy Rondon Guasque en Marijn aan de Stegge.

Entree Awards 2022_PAAK_Emil Cobussen_1

De Nieuwe Winkel**

We’re Smart World riep tweesterrenrestaurant De Nieuwe Winkel** in Nijmegen in 2022 uit tot beste groenterestaurant ter wereld. Eigenaar is Emile van der Staak, ook wel bekend als de groentelegende van Nederland. De Nieuwe Winkel bevindt zich in het souterrain van een oud weeshuis in de binnenstad van Nijmegen. Elk seizoen wordt er een nieuw menu gepresenteerd; er is keuze uit een zes- en negengangenmenu en doordeweeks is een driegangenmenu ook mogelijk. Het restaurant serveert natuurwijnen, bijzondere bieren en er kan een botanisch drankarrangement besteld worden bij de menu’s. 

De Nieuwe WinkelIn De Blaauwe Hand

In De Blaauwe Hand is het oudste café van Nijmegen (sinds 1542) en is gevestigd in een van de oudste panden van de stad. Oorspronkelijk vormde dit pand met de huizen ernaast één gebouw, de Lakenhal die rond 1320 werd gebouwd. Je ziet nog altijd veel details uit die tijd: onder meer de blauwgrijze pilaren in de gevels. Gert de Graaf is sinds 1994 eigenaar van de zaak. De Graaf is naast eigenaar ook docent, vinoloog, biersommelier en (ex)bierbrouwer. Liefhebbers van bier, wijn en andere dranken hebben een ruime keuze uit een wisselend aanbod. Het café heeft zeven wisseltaps met elke twee weken andere bijzondere bieren. In De Blaauwe Hand kun je verder terecht voor een hapje bij de borrel of een wat uitgebreider gerecht als stoofvlees, pittige kaasfondue of shakshuka.

indeblaauwehand

 

Artikel delen