Nieuwe restaurants Tilburg: 5 inspirerende zaken + tips

Nieuwe restaurants Tilburg

Nieuwe restaurants Tilburg: 5 inspirerende zaken + tips

In Tilburg openden de afgelopen tijd diverse nieuwe horecazaken. Van een restaurant, cocktailbar en club ineen tot een klein bistro-restaurant waar eenvoud de hoofdrol speelt. Hieronder zetten we vijf nieuwe restaurants voor je op een rij én geven we drie tips voor zaken die al eventjes in Tilburg zitten.

Tekst: Nadine Muijt en Madelief de Weerd

1. GIST!

In de binnenstad van Tilburg opende restaurant GIST! van ondernemers Lenore Inkelaar en Niek Gaertner. Het kleine bistro-restaurant heeft een rustig interieur met beige muren en houten tafels en stoelen. De chef kookt met de seizoenen en het aanbod van lokale leveranciers mee. “Geen voor-, hoofd- en nagerechten, maar gewoon lekker eten waar je zin in hebt. Een goed glas wijn of een lekker biertje maakt het af. Wie zegt dat eenvoud niet bijzonder kan zijn?”, schrijft GIST! op haar website.

2. Mood Tilburg

Met vestigingen in Rotterdam en Eindhoven vond chef-kok en ondernemer Eveline Wu het tijd om Tilburg te veroveren met haar restaurant MOOD. De zaak kreeg een modern en hip interieur met een internationale keuken. Zo vind je er op de kaart sushi, dim sum en diverse visgerechten. Kan je niet kiezen? Dan biedt de keuken ook een speciaal driegangenmenu aan.

3. BAM!

BAM! is de nieuwste ontbijt- en lunch-hotspot van Tilburg en is gevestigd aan het nieuwe horecaplein Hendrikhof in de Emmapassage. Deze gezellige zaak heeft een uitgebreide kaart: van wentelteefjes en yoghurt bowls als ontbijt tot rijk belegde broodjes in de middag.

4. Lodja

Een restaurant, cocktailbar en club ineen: dat is Lodja aan het Pieter Vreedeplein. Hier schuif je aan om een hapje te eten in het restaurant, daarna neem je plaats aan de lange cocktailbar om vervolgens te eindigen op de dansvloer. Bij Lodja ben je dus een compleet avondje uit zonder dat je daarvoor naar verschillende locaties moet gaan.

5. Wijnbar Ma Chérie

Ma Chérie is Tilburgs nieuwste wijnbar in de Piushaven. Hier drink je niet alleen kwalitatieve wijnen en champagnes, maar kies je ook uit een uitgebreid aanbod van gerechten. Heb je een favoriete wijn geproefd die je thuis ook wil drinken? Dan rol je zo door naar de winkel naast de wijnbar. “Ma Chérie is een plek waar je mooie momenten viert en beleeft, onder het genot van een goed glas wijn, een lekkere champagne en een mooi gepresenteerde borrelplank of kleine gerechtjes”, laat de wijnbar weten op zijn website. Eigenaar is sommelier Hanne de Kok.

Entree tipt 3 uitschieters

Hooked

Ongecompliceerd borrelen met kleine mediterrane gerechten, geïnspireerd op restaurant Botafumeiro uit Barcelona. Dat is wat Giel van Schaaijk wil met zijn restaurant Hooked in het Tilburgse centrum. Afgelopen editie van de Entree Awards won het restaurant in de categorie Best New Restobar. Naast Hooked is Schaaijk ook eigenaar van RAK en T-huis en De Belinda in Tilburg. 

Foto: Lars Snellaars

Hooked_restobar

Doloris' Rooftop

Doloris Meta Maze is een bijzonder project in Tilburg: het is een surrealistisch doolhof van vierhonderd vierkante meter, verspreid over meer dan veertig kamers. Jaap van Ham, Joep van Gorp en Gijs van der Velden realiseerden een rooftopbar op het dak van het pand, genaamd Doloris' Rooftop. Op twintig meter hoogte kunnen gasten hier ontspannen en genieten van de skyline van Tilburg. De zaak blijkt een succes,  niet voor niets wonnen ze in 2019 een Entree Award in de categorie Dare Devil. De ontwerpers van Beers|Brickworks verzorgden het interieur.

BLU

BLU is een toegankelijk en eigentijds visrestaurant, geopend door Calvin Chen en zijn familie. Chen: "BLU is een modern restaurant voor jong en oud. We hebben een Ibiza-achtige inrichting met een fris interieur. Ons menu bestaan uit 70% vis en 30% vlees en 's middags zijn we geopend voor lunch. Tevens hebben we een groot terras waar je in de zomer met vrienden kunt borrelen of gewoon uitgebreid dineren." Er is plek voor ruim honderd gasten. 

Foto: Fred Sonnega i.o.v. Satelliet, Sharman Media

BLU 210222 LaagRes-2

Artikel delen