De Kromme Dissel voor 49ste jaar Michelinster

De Kromme Dissel voor 49ste jaar Michelinster

In het DeLaMar Theater in Amsterdam is op maandag 13 januari 2020 voor de 49ste keer de felbegeerde Michelinster aan De Kromme Dissel toevertrouwd.

Niet eerder slaagde een Nederlands restaurant erin om zoveel aaneengesloten jaren drager te mogen zijn van een Michelinster. Restaurant De Kromme Dissel heeft hiermee opnieuw een record gezet. Chef Tonny Berentsen: “Het is een feest voor de zintuigen dat Michelin het restaurant al 49 jaar waardeert met een ster.”

Een spannend jaar

De chef is trots op zijn team. Barentsen: “We hebben een goed jaar achter de rug met hoge gastenwaarderingen. Toch was het dit jaar extra spannend vanwege de overname begin 2019 door hotelketen Fletcher Hotels. Het is lastig inschatten hoe een organisatie als Michelin kijkt naar een overname door zo’n grote partij. Fletcher Hotels is ons het afgelopen jaar fantastisch van dienst geweest en heeft ons op alle vlakken ondersteuning gegeven om te kunnen doen wat we leuk vinden en waar we bij De Kromme Dissel goed in zijn. Deze 49ste ster is een kroon op ons werk! Het prolongeren van de Michelinster is een geweldige prestatie van het hele team. Samen gaan we ons het komende jaar richten op en keihard knokken voor die 50ste!”

Artikel delen