De Librije*** weer op nummer 1 in de Lekker500: 'We zijn supertrots'

De Librije in Zwolle nummer 1 Lekker500

De Librije*** weer op nummer 1 in de Lekker500: 'We zijn supertrots'

De Librije*** staat weer op nummer 1 in de Lekker500. Wij spraken chef Nelson Tanate en maître Gert Wiltvank vlak na de bekendmaking van de lijst. Vandaag is de nieuwste editie van restaurantgids Lekker500 gelanceerd. Er is veel veranderd binnen de top-100, maar De Librije*** in Zwolle van Jonnie en Thérèse Boer blijft steevast op nummer 1 staan.

Openingsfoto: Nelson Tanate, Jonnie Boer, Thérèse Boer, Gert Wiltvank (v.l.n.r.)
Tekst: Nadine Muijt

De Librije*** staat weer op nummer 1 in de Lekker500. Hadden jullie dit verwacht?

"Het blijft altijd spannend", zegt Nelson Tanate. "Het is niet vanzelfsprekend dat je elk jaar weer op nummer 1 staat. We hadden vandaag gewoon weer gezonde spanning, maar ik vind het superleuk dat we deze positie weer te pakken hebben." 

Ook Gert Wiltvank voelde gezonde spanning: "Er zijn echt wel wat wisselingen in de gids en er zijn ook veel restaurants die sluiten. Je hoopt op iets moois, maar je weet nooit wat er gaat komen. Er zijn op dit moment namelijk ook een heleboel andere goede restaurants, maar we zijn trots."

"We staan hier vandaag met de nieuwe generatie en dat vind ik bijzonder. Jonnie en Thérèse moesten vandaag voor een zakelijke afspraak naar Bonaire, maar ook zij zijn supertrots", vult Tanate aan. 

Wat is de succesfactor van De Librije?

"Ons team bestaat uit een hele hechte club mensen die al heel lang met elkaar samenwerken", vertelt Wiltvank. "We zijn eerlijk tegen elkaar en proberen elkaar elke dag weer uit te dagen. We zijn een grote groep met jonge mensen die er echt voor willen gaan. We zijn een team en dat maakt ons bijzonder."

Tanate: "Jonnie en Thérèse hebben ons meegegeven dat je altijd alles moet geven voor je gasten en dat doen we."

Bij De Librije zijn jullie bewust bezig met het opleiden van de nieuwe generatie. Wat zou je tegen deze generatie willen zeggen?

"Kies het bedrijf dat bij je past. Kies jouw specialisatie. Ben je een wijnliefhebber en neig je meer naar de kant van sommelier of vind je het leuk om je meer in management te verdiepen? Probeer voor jezelf een pad uit te stippelen en kies daarbij de juiste leermeester", aldus Wiltvank.

'Je kunt mij heel moeilijk tevreden krijgen'

Hoe ziet jullie toekomst eruit?

"We hebben veel plannen met De Librije en zijn nog lang niet klaar. Of ik ooit tevreden ben? Nou, je kunt mij heel moeilijk tevreden krijgen."

Artikel delen