Inschrijven De Vegetarische Restaurantweek

Tags: vega(n)

Inschrijven De Vegetarische Restaurantweek

Tijdens de Horecava, die van start gaat op 13 januari, opent De Vegetarische Restaurantweek officieel de inschrijvingen voor de derde editie, die plaatsvindt van 9 tot en met 15 maart 2020.

De Vegetarische Restaurantweek is onderdeel van de Nationale Week Zonder Vlees, waarin tienduizenden Nederlanders de uitdaging aangaan om een week het vlees te laten staan, zowel thuis als buiten de deur. Deelnemende Nederlandse horeca wordt gevraagd tijdens De Vegetarische Restaurantweek te laten zien hoe smaakvol en verrassend vegetarisch eten buiten de deur kan zijn. Zo spelen ze in op de groeiende vraag naar vega(n) gerechten.

Nationale campagne 

De Vegetarische Restaurantweek lift mee op de intensieve promotie rondom de Nationale Week Zonder Vlees, en wordt de week gesteund door prominente partners uit de horeca-industrie. Zowel de Horecava, Koninklijke Horeca Nederland, Greendish, Vegetariërsbond, als Bidfood, Bonduelle Foodservice, Chef Thor, FoodUp! Brabant, Gold&Green, Henri, Purple Pride, Sligro, Smeding, SoFine for Chefs en Unilever Food Solutions, hebben hun naam verbonden aan De Vegetarische Restaurantweek en zetten hun expertise in om deelnemende restaurants te helpen bij hun vegetarische aanbod.

Deelnemende restaurants

In 2019 deden maar liefst 531 horecagelegenheden door heel Nederland mee, van eetcafé tot sterrenzaak. Dit jaar hebben 'T Zusje, Accor, de Bijenkorf, IKEA en Subway al aangegeven deel te nemen aan De Vegetarische Restaurantweek. Bij deelname kan een horecaondernemer ervoor kiezen om minimaal één van de vijf concepten aan te bieden:

  • Vegetarische snelle hap, van € 2,- tot € 6,-
  • Vegetarisch lunchgerecht van € 6,- tot € 10,-
  • Vegetarische avondmaaltijd van € 10,- tot € 15,-
  • Vegetarisch driegangendiner van € 20,- tot € 30,-
  • Luxe vegetarische lunch of diner van € 40,- tot € 50,-*
    *sterrenrestaurants mogen een supplement van € 10,- rekenen

De invulling van het aanbod is verder vrij .

Jouw restaurant inschrijven

Aanmelden kan tot en met 14 februari 2020 via www.devegetarischerestaurantweek.nl/aanmelden/. De reserveringen verlopen via het restaurant zelf. Wel vraagt De Vegetarische Restaurantweek een bijdrage van € 50,- (excl. BTW) voor de inschrijving, in ruil voor promotie. Binnen de deelnemende restaurants wordt middels een publieksstem het beste restaurant en het meest populaire gerecht gekozen. De winnaars worden de maandag na de week bekend gemaakt.
 

Tags: 
Artikel delen