Dennis Huwaë in top 100 beste chefs in wereld

Dennis Huwaë in top 100 beste chefs in wereld

Dennis Huwaë, chef en eigenaar van restaurant Daalder en Edel by Dennis staat voor het eerst in de top 100 beste chefs ter wereld. The Best Chef Awards liet de chef eerder deze week op nummer 96 binnen komen.

Prestatie van het hele team

“Vorig jaar was ik al ontzettend blij met mijn plek in de top 300. Dat ik dit jaar op plaats 96 sta is natuurlijk helemaal te gek! Ik ben ontzettend trots en voel enorm veel waardering voor mij als persoon en voor wat wij met Daalder aan het neerzetten zijn. Het is een te gekke prestatie van het hele team.” Aldus Dennis Huwaë.

gerecht top 100 beste chefsTop 100 beste chefs ter wereld

The Best Chef Awards benoemt ieder jaar de top 100 beste chefs ter wereld. De chefs worden voornamelijk gekozen door de culinaire top zelf. Ieder jaar voegt The Best Chef Awards 100 nieuwe chefs toe aan de lijst van het voorgaande jaar. Vervolgens beoordelen de collega’s elkaar op basis van hun persoonlijkheid, talent, ervaring en groei. De 100 chefs met de hoogste scores worden uiteindelijk opgenomen in de Top 100 van The Best Chef Awards 2020.

Dit jaar online bekend gemaakt

De lijst met de beste chefs ter wereld werd gisteren voor de vierde keer gepresenteerd. Na Warschau, Milaan en Barcelona zou dit jaar het evenement plaats vinden in Rotterdam. Door de restricties in verband met het coronavirus werd de top 100 dit jaar online bekend gemaakt.

Nederlandse chefs vertegenwoordigd

Dennis mag zich dit jaar scharen onder zes andere Nederlandse collega’s. Dit zijn Jonnie Boer (Librije), Nick Bril (The Jane), Richard Ekkebus (Amber) Soenil Bahadoer (De Lindehof), Syrco Bakker (Pure C) en Joris Bijdendijk (Restaurant Rijks).

dennis huwae restaurant daalder top 100 beste chefsOver Dennis Huwaë en restaurant Daalder

Chef Dennis Huwaë stond tijdens zijn werkend leven vooral aan het hoofd van keukens waarboven 2 Michelin ** prijkten. Dit niveau beviel hem prima, maar Dennis wilde meer. Zijn wens was om op datzelfde topniveau te koken, maar dan zonder de bijbehorende plechtige sfeer en stijve bediening. Hij zocht een plek, waar iedereen durft binnen te stappen en waar iedereen zich op zijn gemak voelt. Die plek heeft hij in Restaurant Daalder gevonden, waar hij sinds 2016 chef en mede-eigenaar is.

Schepje erbovenop

In het Daalder van nu doet Dennis er nog een schepje bovenop. Om zijn gasten nog meer te betrekken, kunnen ze tegenwoordig het kookspektakel volgen vanaf hun plek aan de bar. De gasten krijgen tijdens het eten dus letterlijk en figuurlijk een kijkje in de keuken.

Artikel delen