Dit gaat Jonathan Zandbergen doen na vertrek bij Merlet* in Schoorl

Jonathan Zandbergen
Tags: chef

Dit gaat Jonathan Zandbergen doen na vertrek bij Merlet* in Schoorl

Eind 2023 vertrok Jonathan Zandbergen als chef-kok bij Merlet* in Schoorl. Nu kondigt hij aan dat hij een nieuwe uitdaging heeft gevonden rondom foodeducatie. Hij startte een eigen duurzame foodlijn Chefs Puur Wild en laat weten dat hij misschien wel een nieuw restaurant opent. "Weet wat je eet wordt het motto."

Nadat de meesterkok in december 2023 restaurant Merlet* in Schoorl verliet, zette hij foodeducatie bovenaan zijn prioriteitenlijst. "In de tijd dat er een steeds grotere afstand is tussen de oorsprong en consumptie van voeding, is het nóg belangrijker om te weten waar voedsel vandaan komt", laat de chef-kok weten. "Ik ga dit jaar verschillende projecten aan en start misschien wel een eigen restaurant. De rode draad hierin is bewustwording rondom eten creëren. Dit ga ik op verschillende niveaus doen in diverse concepten. Máár daar ga ik nu nog niet alles over vertellen ..."

Chef's Puur Wild

Wel kondigt hij alvast aan dat hij een duurzame foodlijn ontwikkelde: Chefs Puur Wild. “Wild is het meest duurzame stukje vlees. De dieren groeiden op in de vrije natuur, zonder toevoeging van hormonen en allerlei antibiotica. Dit vlees is ecologisch gezien beter voor mens en dier en smaakt stukken beter."

'Wild is het meest duurzame stukje vlees'

De nieuwe food-lijn Chefs Puur Wild bevat duurzame producten en is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Nederlands grootste wildspecialist Pieter van Meel, wildbeheerder Frank Schreur en producent Chapel Media. Vanaf 1 mei bieden een aantal slager ook kant-en-klaar-menu’s aan van Chefs Puur Wild. De gerechten variëren van Indonesische rendang tot Italiaanse ragu.

Links: Indonesische rendang
Rechts: Italiaanse ragu

Chefs-Puur-Wild-Indonesische-rendang Chefs-Puur-Wild-Italiaanse-ragu
Artikel delen