Gault&Millau Awards 2024: dit zijn de 18 winnaars

Gault&Millau uitreiking 2024

Gault&Millau Awards 2024: dit zijn de 18 winnaars

De nieuwe Gault&Millau Gids 2024 werd 5 februari op feestelijke wijze gelanceerd in TivoliVredenburg in Utrecht. Tijdens het evenement werden ook de Gault&Millau Awards uitgereikt, waaronder ‘Chef van het Jaar’, ‘Jonge Chef van het Jaar’ en ‘Gastheer van het Jaar’. Je leest in dit bericht de 18 winnaars van het jaar 2024.

Deze awards zijn uitgereikt

Titel Naam Restaurant, plaats

Chef van het Jaar 

Emile van der Staak 

De Nieuwe Winkel, Nijmegen 

Jonge Chef van het Jaar 

Wouter Kik 

Codium, Goes 

Gastheer van het Jaar 

Marco Westra 

Hemel & Aarde, Utrecht 

Sommelier van het Jaar 

Job Seuren 

Zoldering, Amsterdam 

Wijnkaart van het Jaar 

Vineum 

Vineum, Rotterdam 

Prijs-plezier van het Jaar 

Café de Klepel 

Café de Klepel, Amsterdam 

Terras van het Jaar 

De Bloemenbeek 

De Bloemenbeek, de Lutte 

Ambachtsman van het Jaar 

Michel van der Kroft 

’t Nonnetje, Harderwijk 

Aziatisch restaurant van het Jaar 

Morikawa 

Morikawa, Den Haag 

Groenterestaurant van het Jaar 

Flore 

Flore, Amsterdam 

Bistronoom van het Jaar 

Troef 

Troef, Amsterdam 

Ontdekking van het Jaar 

Holsterhof 

Holsterhof, Posterholt 

Cocktailbar van het Jaar 

The Rumah 

The Rumah, Rotterdam 

Hoogste Nieuwkomer van het Jaar 

Inter Scaldes 

Inter Scaldes, Kruiningen 

Lifetime Achievement Award 

Noël Vanwittenbergh 

Ciel Bleu, Okura Amsterdam 

Dessert van het Jaar 

Rodrigo Silva

ARCA, Amsterdam 

New Chef On The Block 

Nino Willems 

Salty Seafood Bar, Zwolle 

Best Dutch Chef Abroad 

Marco Prins

The Chef’s Table at the Brooklyn Fare in New York

Over de awards

Tijdens de lancering van de Gault&Millau restaurantgids namen maar liefst 18 winnaars een Award in ontvangst. Emile van der Staak ontving de belangrijke award voor ‘Chef van het Jaar’. Hij is een chef met een missie en is een chef die groter is dan zijn restaurant De Nieuwe Winkel** in Nijmegen. Hij gebruikt zijn keuken graag als een activistisch statement, kookt volledig plantaardig en voert helemaal zijn eigen koers.

‘Jonge Chef van het Jaar’ is Wouter Kik, de talentvolle topchef die zijn droom waarmaakte en mede-eigenaar is van restaurant Codium* in Goes.

‘Sommelier van het Jaar’ is Job Seuren. Deze bevlogen wijnkenner bezorgt bij Zoldering* in Amsterdam gasten een unieke wijnbeleving en raakt in zijn columns niet uitgepraat over wijnen.

Artikel delen