De nieuwe Gault&Millau Gids 2024 werd 5 februari op feestelijke wijze gelanceerd in TivoliVredenburg in Utrecht. Tijdens het evenement werden ook de Gault&Millau Awards uitgereikt, waaronder ‘Chef van het Jaar’, ‘Jonge Chef van het Jaar’ en ‘Gastheer van het Jaar’. Je leest in dit bericht de 18 winnaars van het jaar 2024.
| Titel | Naam | Restaurant, plaats |
|
Chef van het Jaar |
Emile van der Staak |
De Nieuwe Winkel, Nijmegen |
|
Jonge Chef van het Jaar |
Wouter Kik |
Codium, Goes |
|
Gastheer van het Jaar |
Marco Westra |
Hemel & Aarde, Utrecht |
|
Sommelier van het Jaar |
Job Seuren |
Zoldering, Amsterdam |
|
Wijnkaart van het Jaar |
Vineum |
Vineum, Rotterdam |
|
Prijs-plezier van het Jaar |
Café de Klepel |
Café de Klepel, Amsterdam |
|
Terras van het Jaar |
De Bloemenbeek |
De Bloemenbeek, de Lutte |
|
Ambachtsman van het Jaar |
Michel van der Kroft |
’t Nonnetje, Harderwijk |
|
Aziatisch restaurant van het Jaar |
Morikawa |
Morikawa, Den Haag |
|
Groenterestaurant van het Jaar |
Flore |
Flore, Amsterdam |
|
Bistronoom van het Jaar |
Troef |
Troef, Amsterdam |
|
Ontdekking van het Jaar |
Holsterhof |
Holsterhof, Posterholt |
|
Cocktailbar van het Jaar |
The Rumah |
The Rumah, Rotterdam |
|
Hoogste Nieuwkomer van het Jaar |
Inter Scaldes |
Inter Scaldes, Kruiningen |
|
Lifetime Achievement Award |
Noël Vanwittenbergh |
Ciel Bleu, Okura Amsterdam |
|
Dessert van het Jaar |
Rodrigo Silva |
ARCA, Amsterdam |
|
New Chef On The Block |
Nino Willems |
Salty Seafood Bar, Zwolle |
|
Best Dutch Chef Abroad |
Marco Prins |
The Chef’s Table at the Brooklyn Fare in New York |
Tijdens de lancering van de Gault&Millau restaurantgids namen maar liefst 18 winnaars een Award in ontvangst. Emile van der Staak ontving de belangrijke award voor ‘Chef van het Jaar’. Hij is een chef met een missie en is een chef die groter is dan zijn restaurant De Nieuwe Winkel** in Nijmegen. Hij gebruikt zijn keuken graag als een activistisch statement, kookt volledig plantaardig en voert helemaal zijn eigen koers.
‘Jonge Chef van het Jaar’ is Wouter Kik, de talentvolle topchef die zijn droom waarmaakte en mede-eigenaar is van restaurant Codium* in Goes.
‘Sommelier van het Jaar’ is Job Seuren. Deze bevlogen wijnkenner bezorgt bij Zoldering* in Amsterdam gasten een unieke wijnbeleving en raakt in zijn columns niet uitgepraat over wijnen.