Dit zijn de 5 kandidaten voor culinaire wedstrijd Pierre Wynants Trophy 2022

Entree Magazine Header - Trophy Pierre Wynants 2022 kandidaten

Dit zijn de 5 kandidaten voor culinaire wedstrijd Pierre Wynants Trophy 2022

Op 23 november vindt de finale van de culinaire wedstrijd Pierre Wynants Trophy 2022 plaats in Flanders Expo, Gent. De wedstrijd wordt georganiseerd door The Mastercooks of Belgium. Afgelopen week maakte Mastercooks-voorzitter Cédric Poncelet bekend welke vijf finalisten zullen strijden om de felbegeerde trofee. De winnaar vertegenwoordigt België het jaar daarop tijdens de internationale Global Chefs-wedstrijd.

Om de twee jaar organiseert The Mastercooks of Belgium de wedstrijd onder het voorzitterschap van hun lid Pierre Wynants. In de afgelopen maanden konden professionele koks met een Belgische nationaliteit die minstens vijf jaar in een Belgisch restaurant werken, recepten insturen. Dit moest één recept voor het hoofdgerecht en één recept voor een zoete lekkernij of fingerfood met chocolade zijn. Van alle ingezonden recepten selecteerde de jury uiteindelijk vijf kandidaten. 

Gouden medaille en trofee

Gedurende drie maanden zetten de kandidaten hun hoofdgerecht én het gekozen bier op het menu in hun restaurants. De finale spelen zij uit op 23 november in Flanders Expo. Ze zullen het tegen elkaar opnemen in teams bestaande uit een kandidaat-chef, zijn assistent, een sommelier en een coach. De uiteindelijke winnaar ontvangt een gouden medaille en een trofee. Daarnaast mag hij of zij België vertegenwoordigen tijdens de Europese Chef Challenge en (indien geselecteerd) de Global Chef Challenge.

De jury bestaat uit: Jo Nelissen, coach van het Belgian Culinary Team, Freddy Vandecasserie, Daniel Molmans, Alain Deluc, Frank Fol, Cédric Poncelet en Pierre Wynants. 

Belgische producten

Om de trofee binnen te slepen, dienen de kandidaten te werken met Belgische producten. Het basisingrediënt voor het voorgerecht is knolselderij. Deze combineert de kandidaat met seizoensproducten uit de Mystery Box die MABRU (de Brusselse vroegmarkt) samenstelt. Bij het gerecht wordt de Ruffus Brut Sauvage gedronken.

In het hoofdgerecht speelt de Vis van het Jaar 2022 de hoofdrol: grijze garnalen. Daar hoort een Kasteelbiertje bij die kandidaten vrij mogen kiezen. Blond, Tripel, Rouge, Xtra of Donker. Dit alles wordt afgesloten met een dessert op basis van Callebautchocolade en Rombauts Espresso Royal.

Kandidaten Pierre Wynants Trophy

 • Elien Verhulst
  Van restaurant Vlass in Middelkerke. Commis Shane Verkest, sommelier Kenzo Lauwereins, coach Stefaan Lauwereins. 
 • Michaël Van Liere
  Van restaurant De Kruidenmolen in De Haan. Commis Lucas Maes, sommelier Eline Becue, coach Sam Van Houcke.
 • Curtis Mulpas
  Van restaurant van l’IPES in Wavre. Commis Olivier Stuckens, sommelier Cédric Deblandre, coach Frédéric Deroppe. 
 • Igor Snyders
  Van restaurant Maison Snyders in Oupeye. Commis Dylan Lahaye, sommelier Maxime Germain, coach Olivier Massart. 
 • Nicolas Tournay
  Van restaurant Mont à Gourmet in Courcelles. Commis Kévin Bernard, sommelier Arnaud Hamoline, coach Dany Lombart. 
Artikel delen