Dit wil je weten over de 6 beste restaurants volgens Gault&Millau 2024

6 beste restaurants volgens Gault&Millau 2024

Dit wil je weten over de 6 beste restaurants volgens Gault&Millau 2024

Gault&Millau maakte vanmiddag, op maandag 5 februari, de winnaars bekend en lanceerde haar restaurantgids in TivoliVredenburg, Utrecht. Hieronder lees je welke zes restaurants Gault&Millau het hoogst beoordeelde en dus de beste vond. De Librije*** scoorde 19.5 punt. We tellen af van de derde naar de eerste plek.

3: Brut 172** in Reijmerstok, Spectrum** en 212** in Amsterdam - Score: 18.5

Op de derde plek eindigen Brut172** in Reijmerstok, Spectrum** in Amsterdam en 212** in Amsterdam.

Brut172** in Reijmerstok

In 2022 werd Brut172** van Hans van Wolde door Gault&Millau uitgeroepen tot Hoogste Nieuwkomer met een score van 17.5. Het jaar daarop kreeg het restaurant er een hele punt bij. Nu staat Brut172** steevast aan de top.

Vijf jaar geleden kocht Hans van Wolde in het Zuid-Limburgse Reijmerstok een oude boerderij die hij volledig renoveerde tot het sfeervolle high-end restaurant Brut172**. Van Wolde heeft nog grote plannen. In 2025 hoopt hij Hotel Brut En Suite te openen, en ook Brasserie Roux en een educatiekas staan nog op de planning.

 

Spectrum** in Amsterdam

Aan de Amsterdamse grachten, in het elegante hotel Waldorf Astoria vind je restaurant Spectrum**. In de internationale keuken serveert de Zeeuwse chef-kok Sidney Schutte fantastische gerechten met groente in de hoofdrol. Gault&Millau beloonde het restaurant met een score van 18.5 punt. Gault&Millau: 'Chef Sidney Schutte serveert een wereldreis vol smaken op basis van onder meer lokale ingrediënten. Elke gang lijkt wel een hoogtepunt.'

 

212** in Amsterdam

Met 18.5 punten behoort 212** van Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot nu ook tot de top 3 volgens Gault&Millau. Het restaurant is gestegen van 18 naar 18.5.

Het restaurant is gevestigd in het hartje van Amsterdam en biedt ruimte voor zestien couverts. Na een allesverwoestende brand in 2022 is het restaurant volledig gerenoveerd. "De grootste verandering is dat we van dertig naar zestien couverts zijn gegaan. Voorheen zaten gasten dichter bij elkaar. Nu is het luxueuzer en hebben gasten een eigen grote plek. De tafels hebben lades met bestek erin" aldus Richard van Oostenbrugge." 


2: Tribeca** in Heeze en Ciel Bleu** in Amsterdam - Score: 19

De tweede plek delen Tribeca** in Heeze en Ciel Bleu** in Amsterdam.

Tribeca** in Heeze

Jan Sobecki opende in 2016 de sterrenzaak samen met zijn vrouw Claudia Sobecki. De pure keuken is eenvoudig, maar kwalitatief. Op de website van Gault&Millau lees je dan ook: 'Speelse verfijning rond subtiele, evenwichtige smaakcombinaties kenmerken de herkenbare stijl van Sobecki. Productbehandeling en presentatie lijken evenveel aandacht te krijgen met intense en frivole bordspiegels als resultaat.' 


Ciel Bleu** in Amsterdam

Ciel Bleu** in Amsterdam is gevestigd op de 23ste verdieping van Hotel Okura. De chef-kok is Arjan Speelman die creatieve gerechten kookt in een traditioneel Frans jasje. Vanuit het restaurant heb je een panoramisch uitzicht over Amsterdam. Gault&Millau: 'Chef Arjan Speelman hanteert een zeer geraffineerde, luxueuze kookstijl rond nobele producten. Zoals in zijn delicate amuses met onder meer Gillardeau oester afgewerkt met oestercrème, kaviaar en granité van met gin gemarineerde komkommer als een ziltig en fris geheel.'


1: De Librije*** in Zwolle - Score: 19.5

Op nummer 1 staat restaurant De Librije*** in Zwolle van Jonnie en Thérèse Boer. Het restaurant is het enige driesterrenrestaurant van Nederland en staat ook op nummer één in de Lekker500. Al jaren kent Gault&Millau De Librije*** 19.5 van de 20 punten toe. Het restaurant huist sinds 2015 in een monumentale vrouwengevangenis uit 1742. De eetruimte is gevestigd op de centrale, nu volledig met glas overkapte, luchtplaats. Nelson Tanate is hier executive chef. Duurzame streekproducten, inventieve technieken en tafelbereidingen: elk detail klopt. 

Artikel delen