Dit zijn 7 restaurants van Jonnie Boer: van sterrenzaak tot brasserie

Collage van Restaurants van Jonnie Boer

Dit zijn 7 restaurants van Jonnie Boer: van sterrenzaak tot brasserie

Jonnie Boer is met zijn vrouw Thérèse eigenaar van vier restaurants in Zwolle, waaronder De Librije***. Daarnaast zijn zij eigenaar van drie restaurants in het buitenland. Verder bezit het echtpaar ook vijfsterrenhotel Hotel Librije in Zwolle. Hieronder lees je alles over de restaurants van Jonnie Boer. 

 

Tekst: Iris van de Giessen

1. De Librije***, Zwolle

Samen met zijn vrouw Thérèse Boer is Jonnie eigenaar van restaurant De Librije*** in Zwolle, waar geur, smaak en beleving samenkomen door creativiteit. De Librije is in 1993 door het echtpaar overgenomen en biedt verschillende menu's aan. Gasten kiezen voor Librije's menu van acht gangen, of het achtgangen Librije's groentemenu. Voor een compleet unieke ervaring kies je voor 'De Librije backstage', waar je meekijkt met de chefs terwijl ze jouw gerecht bereiden.

 

2. Brass Boer Thuis*, Zwolle

Sinds 3 mei 2019 is Brass Boer Thuis* te vinden op de Nieuwe Markt 21 in Zwolle. Gastheer Stefan de Wilde en zijn team staan klaar om gasten een geweldige fun-dining ervaring te geven. De gerechten van chef-kok Bart Pasveer komen direct van het houtvuur en er worden invloeden en ingrediënten uit de Zwolse regio gebruikt. Je hebt de keuze uit het à-la-carte-menu, of het Brass Boer Menu met vlees, vis of groenten. Hierbij worden bijpassende wijnen geschonken, die uit alle werelddelen naar Zwolle worden gehaald.

 

3. Senang, Zwolle

Senang, oftewel vrolijk, is het gevoel wat de gasten moeten hebben na een avondje dineren in het restaurant. In de Oriëntaalse keuken is er een oneindige variatie in specerijen en ingrediënten. Ook wisselt de menukaart regelmatig, zodat er afwisseling blijft plaatsvinden, van Japanse Yakitori tot Indonesische rendang. Ook kan je kiezen voor een Senang tafel met verschillende snacks geserveerd rondom rijst, of kan je je eigen snacks kiezen van de snackkaart. Michelin: 'een smeltkroes van indrukken en dat vertaalt zich ook naar het bord.'

 

 

4. Brasserie Jansen, Zwolle

Het motto van Brasserie Jansen is never stay hungry. Om dit motto na te streven biedt Brasserie Jansen voor ieder een plekje. Of het nou is om koffie te drinken, uitgebreid te lunchen, dineren of ontbijten of gewoon een borrel te drinken met vrienden. De brasserie heeft voor 'lekker simpel eten' gekozen, met invloeden uit Parijs, New York en Toscane. Er kan voor gekozen worden om halve porties te bestellen, bijvoorbeeld voor bij de borrel of als voorgerecht. Brasserie Jansen is te vinden op de Nieuwe Markt 14.

 

 

5. Brass Boer Bonaire

Op het tropische eiland Bonaire kan je voor ontbijt, lunch of diner terecht bij Brass Boer, het beste Caribische restaurant volgens de krant Caribbean Journal. Brass Boer is gevestigd in het Delfins Beach Resort met een sunset lounge en beach brasserie. Gasten kunnen hun eigen menu samenstellen van een aantal gerechten, of zich laten verrassen door de chef. Het menu bestaat uit een combinatie van vis, vlees en vegetarische gerechten met daarbij een ruime keuze aan bijpassende wijnen. Bijzonder is de privé-tafel 'Table 14', officieel geopend door de huidige Ajax-trainer John van 't Schip op 30 december 2017. Deze privé-tafel is gelegen op de pier aan de Caribische zee, waar je de zonsondergang kan bewonderen, terwijl je geniet van het speciale Johan Cruijff-arrangement. 

 

 

6. Brass Boer Curaçao

Gelegen voorop het strand van het 'Blue Bay Curaçao Golf & Beach resort' ligt Brass Boer Curaçao. Onder leiding van chef-kok Andreas Péter en gastheer Jan-Willem Berendsen staat het team voor je klaar om jou de ultieme Brass-ervaring te geven. Je kunt je eigen menu samenstellen, of je laten verrassen door een vijfgangenmenu. Uiteraard is er ook een uitgebreid aanbod van passende wijnen.

 

7. Senang Bonaire

Voor Oosterse smaken die samenkomen in het Caribisch gebied kan je terecht bij Senang op het Delfins Beach Resort. Net als de vestiging in Zwolle varieert de menukaart continu, zodat alle windrichtingen van de Oriënt naar het eiland kunnen worden gehaald. De gerechten die Senang aanbiedt zijn geïnspireerd op de reizen die Jonnie en Thérèse met hun kinderen hebben gemaakt in de afgelopen jaren. 

 

Artikel delen