Dit zijn de finalisten van The Green Chef's Hat 2024

Finalisten Green Chef's Hat
Tags: chef

Dit zijn de finalisten van The Green Chef's Hat 2024

Op 10 januari was tweede editie van de voorronde van de Green Chefs Hat op Horecava. Deze wedstrijd staat volledig in het teken van 'pure plant' koken. De deelnemers die gaan stijden om de titel tijdens Gastvrij Rotterdam 2024 zijn Restaurant Nazka, Koosh Kothari en Robert van de Kolk. De wedstrijdorganisatie deelt in de komende tijd nog drie wildcards uit.

Foto's: Charlotte Mauritz / Annoncé Management

De focus ligt bij deze wedstrijd ligt op koken met 100% pure plants. Een trend die niet meer te missen is in de wereld van gastronomie. De deelnemers mochten een onvoorbereide amuse zelf meenemen en moesten een voorgerecht en een tussengerecht koken met producten uit de blackbox, de groenten-en-fruitkraam van HANOS en diverse zeegroenten van Jan van As.

'De winnaars hebben een mooie balans gevonden in hun gerechten'

Onder het toeziend oog van de jury, die bestond uit Frank Fol (Chairman We’re Smart World), Luc Kusters (Bolenius* in Amsterdam / 5 Radijzen) Albert Kooy (Initiator Dutch Cuisine) gingen de deelnemers aan de slag. De basis voor de finale is gelegd! “De winnaars hebben een mooie balans gevonden in hun gerechten. We zijn blij om te zien dat chefs de uitdaging aan durven te gaan om spanning in de groentegerechten te brengen”, vertelt juryvoorzitter Frank Fol.

De jury gaf deelnemers de tip mee erop te letten dat groenten  de hoofdrol moeten spelen in de gerechten en niet ondergesneeuwd mogen worden door toevoegingen.

Restaurant Nazka in Amsterdam ging met de prijs 'Beste Voorgerecht' naar huis en Chef Róbert mocht de prijs voor 'Beste Tussengerecht' meenemen. Naast een trofee kregen de winnaars ook een cheque van € 250 van het Gastronomisch Gilde.

De deelnemers waren

  • De Slotplaats in Bakkeveen
  • Nazka in Amsterdam
  • Chef Róbert van de Kolk
  • Landgoed Hotel de Holtweijde in Lattrop-Breklenkamp
Artikel delen